Followers

March 2, 2011

pengalaman naik bas!

As-salam

Selamat pagi yang nak menginjak ke tengah hari. aku nak bercerita pasal pengalaman aku yang tak berapa nak best ni. seronok memang seronok tapi penat jugak naik bas nak ke johor ni ek... aku bukan main semangat lagi nak naik bas. nak balik johor jumpa mak abah abg and adik aku... semangat gila2 ar. sampai malam sebelum balik aku tido awal coz taut bangun lambat. tapi sesutu pristiwa berlaku pade hari sebelum aku ke johor. rasenye tak perlu aku kongsi ngan korang2 semua lah.

Ok berbalik kepada cerita pengalaman naik bas... sebelum naik bas 707 aku seronok g ngendap pasangan owg puteh ni bercium kat depan bas... haha. kelakar pun ade... tak patut btol bercium kat halyak ramai. tau lah depa tu owg puteh.huhu...dah tukar tajuk...aku semangat sangat sampai aku langsung tak tido mase dalam bas tu.. sebenarnya aku takut nak tido. coz teringat cerita jiran sebelah. mase dia balik kampung naik bas,, mase dia ngah tido dia kne raba. tu yang aku takut nak tido. haha... memang gila.! lagi 1 aku takut nak tido coz aku teringat cerita abg aku. dia suh berjaga2 takut barang2 kne curi. padahal aku langsung tak de barang berharga. yang ade juz duet and hanfon cikai je.

Nak tido takut.. jadi aku memekak je nyanyi sowang2. agy pun aku nek bas 707 g singapore.. dalam bas tu aku and sowg mamat indon je yang nak turun larkin yang lain semua nak ke singapore. ade sowang makcik ni geram gaknya dengo sore aku yang tak sedap ni.. dia bagi aku limau cina. dengan harapan aku senyap. tapi muka aku nak senyap! habis 2 biji limau aku kembali memekak....kuang hajak punya budakkan. sampai ke larkin aku kepit je beg tangan takut kena ragut. ye ar bag abg aku pernah kne curi mase kat larkin ni lah.. tak lama kat larkin aku terus gerak naik bas ke kota. kat kota sebuah lori pasir warna kuning oren dah sedia menanti aku.

aku balik lok heng naik lori dah... tukar2 lori. mula2 naik lori abh pah tu naik lori abg aku pulak... hum penat gak naik lori ni...ok lah ni je citer aku...ni cite pengalamn pergi sat g lah aku cite pengalaman balik pulak.. sungguh tragis pengalaman balik naik bas...sedih der..!

2 comments:

: JannahSuhaimi : said...

naik bas sgt bosan..:)

yna fazlyna said...

tau tak pe.. sangat2 bosan dan mentakutkan