Followers

February 23, 2011

Aku cemburu dengan kepakarannya!

As-salam

Selamat petang semua... lalui hari2 anda dengan senyuman manis. senyum... tak perlu kata apa-apa senyum,, kalau kita senyum semua orang berjangkit,, bila semua orang senyum dunia tiada penyakit! wah wah aku menyanyilah pulak.. dah lari tajuk ni.. ok macam ni,, aku sangat cemburu dengan kepakaran yang dia ade dan aku tak ada. tersangatlah cemburu. coz dia lelaki tapi dia gebu,, lagi satu kepakaran yang aku cemburu sangat dia pandai memasak. dan segala resepi dia ade di blog
(sila klik gambo tuk ke blog lelaki gebu ini)

Petang yang indah di serikan dengan kicauan burung yang bebas bertebangan,, aku bangun dari tido yang sekejap tak sampai setengah jam kau melelapkan mata. on lattop,, perkara pertama yang aku buat,, bukak facebook cek ade msj ke tak. pah tu bukak blog. kebiasaannya aku terjah blog BRO BEN,, tapi ni aku derhaka dekat bro ben aku terjah blog jiran dia dulu.

Aku cuci mata tengok makanan yang lazat2 dan sungguh menyelerakan. tiba2 aku terfikir tuk buat entri tentang blog PAK CIK MAT ni. huhu...pak cik ea. umo pak cik ni pun aku tak tau.. tapi aku memang bangga kalo orang lelaki pandai memasak ni. coz tak ramai orang laki yang pandai masak dan masakan tu sedap.. walaupun aku tak pernah makan makanan pak cik mat tapi dari gambo2 yang tersedia,, terserlah kesedapan air tangan pak cik mat ni...

Aku sangat jeles kerana aku tak ade kepakaran itu. kepakaran aku hanyalah memasinkan makanan. coz aku tak pandai nak merasa makanan. teringin nak menghasilkan makanan macam pak cik mat. tapi aku tak yakin aku mampu lakukannya. coz aku give up setelah kecundang sewaktu bat kek coklat dulu. walau apa pun aku tabik hormat dekat pak cik mat....

8 comments:

Ujang9897 said...

kan kan..cemburu gila..=)

yna fazlyna said...

yess cemburu gila2.. nape lah aku tak di kurniakan kepakarang seperti nya..

Epola said...

hye hye akak manes! rememba me? :p
rmai chef laki la kak. kdg2 mmg laki lg sdp masak. hehe ^^

salam singgah
Epola, flw blog kakak manes suda :)

yna fazlyna said...

au au.. ingat sudah.. huhu ok sekarang jugak akak pi terjah blog kamu...and follow

Mat Gebu said...

kan..kan..penggsann lahh....haha... terima kasih...huhu..

mas.saari said...

salam yna..
singgah sini...jom follow2

saya pun sangat jeles dgn chef mat ni..

taufiq helios said...

kamu diterjah!

http://taufiqhelios.blogspot.com/2011/02/promo-blog-cerita-cinta-yana.html

padlie said...

biasanya dalam bab memasak ni, almost semua wanita pandai.. tapi yang pakar dalam memasak, majoritinya lelaki.. setuju x?

Entry terbaru padlie: Bestnya jadi V.I.P.