Followers

April 9, 2011

BERSEDIAKAH KAMU UNTUK MENJADI SEORANG KURANG UPAYA?

As-salam

Selamat malam semua... hope koran semua sehat2 belaka lah. jangan jadi macam aku... sering sakit2. dala sebulan tak sah tak sakit tau. kadang2 aku give tuk terus kan hidup ni. aku bukan apa. setiap kali sakit aku suka bayangkan yang bukan2 je tau. contohnya... MATI! nak tau napa aku pikir mati? myb sebab aku tak kuat melawan sakit aku ni...Dalam kepala hotak ni dah fikir 1 je... myb tuhan beri aku sakit ni di sebabkan dosa silam aku. ahhh! lupakan pasal dosa dan penyakit tu...

BERSEDIAKAH KAMU UNTUK MENJADI SEORANG KURANG UPAYA!



mesti tak sedia lagi kan... ye lah. dah sedap2 cukup sifat dan sehat walafiat... tup2 sakit dan mengalami kekurangan. pasti ramai yang masih belum sedia lagi kan. entah tiba2 aku terfikirkan semua ni. aku bukan apa.. tulang belakang aku ni sakit2 dah 3 hari nak berdiri tegak pun tak boleh. tidor malam jangan cakap lah... lansung tak lena... and aku masih lagi belum jumpa doktor. apa pula kaitan sakit tulang belakang dengan kurang upaya ni?


ahhh! aku tak sanggup baca sampai habis. coz aku takut nak terima hakikat tu. and aku takut nak g jumpa doktor. korang tahu tak... aku sememangnye seorang yang degil. walaupun aku tak boleh berdiri tegak macam orang lain lagi. tapi aku tetap tak nak g cek. mak aku ade sejarah lumpuh. and aku tak nak ikut jejak langkah mak aku...

malam ni pun... dengan sakit2 aku bawak motor g cc... tapi kalo aku g jumpa doktor,, mesti doktor akan lakukan pelbagai ujian. aku tak nak. coz dulu yang aku di katakan 'sakit' berbagai ujian di lakukan. tapi jawapannya. aku tak sakit... yang ni aku tak berani jamin yang aku tak sakit. coz dah 3 hari aku menderita sengsorang je ni...

p/s: korang doakan aku sembuh ye...

6 comments:

Semut Hitam said...

Better awk gi la klinik.... sesuatu yang kita tidak tahu, mybe boleh kita dapat nasihat dari pakar.... Insyallah semuanya selamat...

~MISS.DD~ said...

INSYAALLAH SUME BAIK..BUT NSHT SY BETTER P WAT CHECK UP ATLEAST LEH BERTINDAK LEBIH AWL

Imran nyambek said...

ala cian.nak abang imran urut?

Ina said...

laaa..kalau dah teruk camtu, baik la cepat pegi check, dear.. take care ye.

yna fazlyna said...

semut,miss,imran,ina: yna tak g cek pun..tah tibe2 ok pulak...huhu. bila sakit tak tertanggung rasanya,.,

Farah Shamsudin said...

dearr, pergilah cek.. husband akk pun ada masalah yang serupa.. doc sahkan dia kena slip disc.. dia siap kena tahan wad kat Pusrawi.. then doc injection.. sampai skarang alhamdulillah ok.. tapi tak boleh nak angkat berat. berat badan pun kena maintain.. so, akk advice better g check..