Followers

April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH



BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

Kenangan masa sekolah yang tak dapat aku lupakan sampai sekarang masa aku sekolah rendah. time tu baru darjah 5 or 6 lah tak silap aku. masa sekolah dulu aku aktif kawad kaki pengakap. siap wakil sekolah KEBANGSAAN LOK HENG SELATAN lagi. eii bila di ingat-ingat kembali. memang malu gila lah. masa tu badan aku saiz XL berat 80kg. untuk kawad kaki ni,, baju cari sendiri. aku tak kesah ar. coz abah aku dah sponser baju untuk aku. tang kasut yang susah. coz cikgu nak kasut kulit. peh... semua ada saiz. kira kebanyakannya dah jumpa kasut yang sesuai dengan saiz kaki doranglahkan. tapi aku je yang masih terkial-kial cari kasut.

Bila try kasut cikgu2 laki semua tak boleh pakai. sempit, ketat. dan macam2 lagi lah... pah tu cikgu aku cari alternatif lain. bawak aku g cari kedai yang ade saiz kaki aku. jumpa memang jumpa.... seronok lah dah jumpa. pah tu bila tiba hari bertanding tu sesuatu yang memalukan berlaku kat aku. memang malu gila. aku pun tak ingat waktu tu kita orang bertanding dekat mana. sebelum bertanding kawad kaki tu,, kita orang solat lah. aku solat macam biasa. aku pakai seluar untuk g kawad kaki tu lah. masa duduk tahiyat akhir tu tiba-tiba

prappp!

Aku terdengar bunyi sesuatu. tapi aku buat do no je arkan. kan mase tu ngah solat. tak kan aku nak cari dari mana datangnya bunyi tu. pah solat tu,, kita orang masuk bilik rehat. time tu lah aku baru tau yang bunyi prappp tu datang dari seluar aku... alamak malu gila seluar aku koyak!!! dengan muka merah padam aku g bagitau kat cikgu yang seluar aku koyak. cikgu kata ada jarum and benang tapi yang masalahnya tak de yang nak jahit.. seb baiklah ada my fwenz si SHERA tu. dia yang tolong jahitkan... huhu... malu gila.

and kasut yang saiz gedabak tu,, dengar cerita cikgu kawad kaki dah jual dekat cikgu lelaki. coz budak2 bawah aku yang masuk kawad kaki tu tak de yang sama saiz dengan aku... ok ni je lah kenangan yang tak dapat aku lupakan masa sekolah dulu.

12 comments:

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

Ala..kesian pulak..tak pe..semangat yang penting kan niya..
comel plak baca..
anyway, salam dari segmen bro ben..
salam kenalan ya..

IdaNurFieyda said...

terjah dr segmen abg ben..
xpe..pengalaman mengajar kite..kdg2 klu kenangkan blk kenangan dulu2 jd kenangan manis kan?

Alya Esprézzo ✿ said...

cakk cakk..hehe singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :) http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Aku terlupa

Nana said...

kalau nana tue mesti dah nangis2 hentak2 kaki, hee
terjah dr blog BA :)

Nurul syahirah (-_-) said...

datang dari blog abg ben

♥yaya budak suka embun♥ said...

ape yg penting!! semangat nak ke sekolah. hihi :p

NEW ENTRY : KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

aNiss :):) said...

hahaha =) malu nyer sebab seluar koyak... mujur ade orang jahit... ngeee =P

pissst : kalau aniss, payah nak cari kasut kawad sebab kaki kecik sangat =)

cik ayin said...

tak join pun segmen ni..sob..sob :(

cik Ida said...

rindunyeeeeeeeee zaman sekolah!

datang dari belog abang ben..

salam kenal.. ^_^

NiSha said...

nasib x ade org lain yg perasan dulu kan.. kalau tak.. hehehe

nisha follow sini yer..
http://heandsheloves.blogspot.com/

Sal Saari said...

zaman sekolah memang syok..
follow sini juga