Followers

March 14, 2011

TSUNAMI: DI SEBALIK TABIR!

As-salam

Selamt pagi korang. setelah beberapa hari dunia di kejutkan dengan tsunami yang melanda jepun baru hari ni aku nak menghapdate blog dengan cerita TSunami itu. ini pun dari saranan MYUNG DAE. aku juz copy dan paste di blog ni... sekadar pengkongsian sahaja.

RAHSIA DISEBALIK TSUNAMI DI JEPUN

-Tarikh yg berlaku adalah pada 11/3/2011 bersamaan 6 RabiulAkhir 1432 Hijah or 6/4/1432.
- So dengan tahun 1432 di pecahkan 1432.
- Jawapanya Juzuk ke 14 Quran.
- Dan bulan 4.

Rahsia angka tahun ini : Juzuk 14 Ayat Quran ke 4.

Rujuk di Quran.

1. Juzuk 14 bermula pada surah Al-Hijr, dan ayat ke 4 dari surah AL Hijir menyatakan
...
"Dan kami tidak membinasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang tetap baginya".
2. Rahsia seterusnya yang menunjukan Malapetaka ini akan berlaku di Jepun ialah dengan kedudukan Jepun dan Wilayah Sendai pada kedudukan geografi bg ( Jepun : Latitiude 36, Longtitude 138)

so dlm 1432, 14 dh di ketahui Juzuk Al Quran. maka yang di pecahkan 14 32 so di pecahkan lagi 32 ,so now secret no adalah 3.

di ambil pula lokasi latititude dan longitude.

3+6+1+3+8 = 21

so next 2+1 = 3

proved *. yg di maksudkan dengan no 3 adalah negara jepun.

Dan di dalam jepun jugak terdapat banyak wilayah.. maka wilayah yang akan di turunkan malapetaka itu ? Wilayah Sendai pada kedudukan geografi Latitiude 38'15 dan Longtitude 140'53

makan 3+8+1+5+1+4+0+5+3 = 30

so next 3+0 = 3.

*proved wilayah yang tuhan maksudkan dgn angka 3 adalah Wilayah Sendai di Jepun.

3. Rahsia seterusnya dengan tarikh 6. Masa yang di laporkan oleh Jabatan Metrologi Rusia.. gempa bumi berlaku pada masa 1446 waktu Jepun..

so 1+4+4+6 =15

so next 1+5 = 6

*proved 6 membawa maksud masa yang akan berlaku.

4. Dah yang seterusnya 1432 apabila di pecahkan 1432, kini di ambil pula angka 14 dan di pecahkan 14 , maka angka satu boleh di kelaskan sebagai permulaan hari. maksudnya di dalam Islam Jumaat adalah hari pertama dalam minggu itu. so angka satu memberi maksud malapetaka itu akan berlaku pada hari Jumaat.

5. Lihat.. betapa benarnya ayat al quran. segala yang di nyatakan tetap berlaku. walaupun suduh berabad kitab Quran di turunkan.

6. Walaupun zaman berubah sejauh mana sekalipun.. Al-Quran tetap bagi sepanjang zaman.

7. Di percayai banyak lagi rahsia yang masih tidak dapat di ketahui di dalam tarikh ini. namun sekadar ini pun telah membuatkan kita lihat dengan mata kita sendiri betapa mulia Al-Quran. dan segala yang di ungkapkan di dalamnya

8. Wallahhu alam.

Di persilakan untuk share. bg mengingati kite kembali tentang segala perkara yang terkandung di dalam Al-Quran adalah benar buat selamanya. mahupun di dunia atau pun akhirat.

5 comments:

atty's said...

ada kebenarannya kan..

Nizam said...

terima kasih atas perkongsian... sesungguhnya sesuatu kejadian sudah tertulis di dalam al-Quran.. tetapi kita yang lalai dan tidak mahu memahaminya... wallahualam..

yna fazlyna said...

atty:tol2 ade kebenarannyakan..
nizam: tol jugak.. semuanya dah tertulis tapi masih ramai yang buat tak tau je

CupidszHoney said...

mohon share :)

yna fazlyna said...

cupid: silakan.. yna pun copy paste je ni..