Followers

March 17, 2011

[Blog Picisan] : Best ke jadi budak kampung?


1.Adakah anda budak kampung?
- yna tak taulah felda dengan kampung ni sama ke tak... rase2nye same kot. so yna budak kampunglah...huhu.

2.Kampung anda dimana?
-kampung yna di Felda lok heng timur, kota tinggi, johor.

3.Apa yang best tentang kampung anda?
-pe yang bestnye???  hum mase zaman budak2 best lah. coz bila petang je jalan kaki ramai2 dengan kawan2 tak kira laki or perempuan. kite orang gerak pergi kebun kelapa sawit dan mandi paya. tapi sekarang dah tak dapat buat lagi... dah besar.

4.Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?
-tempat selalu lepak mase kecik2... kat belakang rumah jiran. macam2 ada.

5.Permainan kampung yang pernah anda main?
-um macam2. yang biasa main... permainan baling selipar. batu seremban dan ceper... tu je.. huhu.






4 comments:

darxniq said...

baling selipar best..dulu time nk marah..siap baling selipar kena pale orang..hahahhaha

yna fazlyna said...

huhu... baling selipar memang bestkan. hum ti nak baling niq pakai selipar ok kot...

Miss Ran said...

yeah baling sliper kene kepala pastu nangis...

erk ceper tu pe

yna fazlyna said...

adoii..ceper tu... tutup kicap dulu2 di kemekkan. pah tu buat permainan macam batu seremban lah... tapi care main dia lain..