Followers

February 18, 2011

aku tak sanggup!!!

As-salam

Selamat pagi semua, thanz kepada sesiapa yang sudi membaca blog aku yang tak seberapa ni. aku menulis ikut hati, ni blog aku. suka hati aku nak menulis pe pun. di sini aku marah, di sini aku suka. di sini aku menangis. tapi tak siapa yang tahu atas sebab apa air mata aku jatuh. sudah!!! apa aku melalut pagi2 ni.

aku nak tanya pade sesiapa yang pernah mengalami sakit seperti aku alami ni. sejak kebelakangan ni aku sering di rundung sakit yang teramat sangat. sampai aku terfikir nyawa aku dah tak lama. tapi aku masih nak hidup, aku masih ada tanggungjawab pada seorang budak bernama Syafiq. dia segalanya bagi aku!

Sakit aku ni datang kadang2 je. bila dia nak dia datang! bila dia taknak dia bla macam tu je. aku pun pelik. ape hal dengan penyakit aku ni. nak kurangkan sakit aku telan ubat tahan sakit yang warna hijau kuning tu. yang peliknya sakit tu hanya dekat perut bahagian kanan je. sakit apakah ini??? aku konfeus.

Memang dulu aku pernah sakit. tapi aku tak pastilah penyakit aku tu datang balik. sedangkan doktor pakar yang cek aku tu yang beritahu aku. doktor tu cakap aku dah bebas dari penyakit tu. jadi penyakit apa yang aku alami sekarang ni. pagi tadi masa buat lempeng untuk syafiq. tiba-tiba perut bahagian kanan aku sakit. sakit sangat sampai air mata aku mengalir laju.

selepas tu aku duduk berehat sekejap. tiba2 sakit tu hilang. awal pagi semalam kul 3 pagi aku dah bangun,, sebab sakit tu datang lagi. aku menagis sorang2. ni bila dah ok.. dah tak sakit tulah aku ambik kesempatan buat satu entri tuk blog aku ni.. mana tahu lepas ni aku tak dapat nak update blog lagi...
pada sapa2 yang tahu sakit yang aku alami sekarang ni.. tolong lah bagi tau. aku tak nak g hospital. aku takut!

11 comments:

darxniq said...

mybe sbb lapar kot..x pon apendik..apendik mmg sebelah kanan..

yna fazlyna said...

kalo nak kate lapo tak jugak..coz datang kadang2 je. kalo apendik tak tau lah... tak pernag kena.

Muhammadnuraizuddin said...

pergi la hospital..

fizalinolie said...

Salam Yna. Saya turut simpati ngan awak. saya cadangkan dgn awk cepat2 jumpa doktor demi orang yg awk sayangi... syafiq, tp sekiranya doktor mengesahkan awk tidak menghidapi sbrg penyakit... cubalah berubat secara tradisional, jumpa ustaz yang mengamalkan ilmu berubatan islam... tak salah mencuba kan. kita tak tahu kan... perbuatan manusia khianat ker... Nauzubillah... Hanya awk sendiri yg boleh mbuat pilihan yna.. kami sekadar memberi pendapat.. sian awk.

Pembawa_Wacana said...

gastrik kot..ni mesti makan secara tak teratur ni..kene stat amal makan secara berjadual...tak pun kurangkan makan bende-bende tak sihat macam junk food..

MoHd AzAhArI bIn MoHd YaSSiN said...

apendix tu~ memang sakit tak menentu..sakit tu memang kat bahagian perut sebelah kanan, saya penah alaminya..so cepat2 buat pemeriksaan coz bnda tu boleh jadik serius sangat~

.:hanna radzi:. said...

doc. sja yg blh jwb soalan tu..huhu
kena gi check...bhya klu biar.tkut nt lbh parah lagi susah.

yna fazlyna said...

jawapn untuk semua: yna bukan tak nak g klinik. yna duk tempat orang. susahlah nak ke klinik sendri. lagi pun budak2 tak de yang jage.. pas mkan ubat tahan sakit. yna dah tak sakit agy.. berserah je. ti kalo dah sakit sangat2 baru yna nak g klinik..

darxniq said...

meh niq jage budak2...:)

yna fazlyna said...

huhu..niq boleh ke jage budak2 yang sangat2 baik,, kalo niq leh jage kan leh yna g klinik..sempat lagi ni nak g..

JUNKO-EL-HIDA said...

Yna..Simpati dengan apa yang yna alami..Baru tau yna sakit ape..Sebelum nie tertanya2 gak..Just pergi hospital buat check up ok?..Bagi saya hanya ada beberapa kemungkinan..Gastrik,appendik ataupun berkaitan rahim..Yang paling berisiko adalah rahim..Kalau uat aktiviti lebih atau tersalah port akan buat kita sakit..Bukan ada apa pun yna..lebih baik p ospital..Doktor ble buat tindakan awal..Lagi lama lagi melarat