Followers

February 20, 2013

2013... tahun bayar hutang.

Assalamualikum...

Kehadiran 2013 menjadikan aku lebih matang berbanding sebelum ni, usia makin lanjut. diam tak diam hampir 21tahun juga yna hidup dalam dunia yang penuh cabaran dan dugaan ini. sudah agak lama tak menaip sesuatu di blog ceritacintayna.blogspot.com, akhirnya di pagi rabu ini berjaya juga yna update 1 enteri.

2013... alhamdullilah jika tiada apa-apa aral, yna target tahun ni nak selesaikan segala hutang yang tertunggak. jadi tahun depan boleh save duit sikit-sikit buat muka beli kereta pula. lesen dah ada tapi kereta tak ada pun payah jugakkan.. sampai bila nak pinjam kereta orang je.

Selagi belum berkeluarga a.k.a bersetatus bini orang, lebih baik kumpul harta. selagi muda badan sehat kerja selagi mampu. betul tak?

# BERANGAN DULU, INSYAALLAH YNA PASTI BOLEH!

Doa-doakan lah yna dapat capai target. sekarang ni buat bisnes pun cikit-cikit jje. ade rezeki lebih alhamdullilah, ada cikit pun terima je.. asalkan boleh tanggung hidup sendiri..





2 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

betul2.. nanti dah kawen payah cket nak kumpul harta sbb time tu sebok bende lain pulak, takde mase nak pkir harga bagai dah, haha!

yna fazlyna said...

kan... huhu, tu lah kena piker panjang nak kawin pun. banyak lag barang tak dapat. ti dah kawin banyak benda nak pk..