Followers

March 13, 2011

Berat badan jadi halangan!

As-salam

Selamat pagi semua. pagi2 bangun terus ngadap lattop. motif aku ngadap lattop? macam biasa ar... bukak blog. cek komen. pah tu on facebook..alhamdullillah. facebook dah ok dah tak bengong lagi. so aku on lah facebook. aku dah wat akaun baru... akaun lama wat aku serabut je. ngan orang yang tah sape2 je tu. pah tu yang jual minyak dagunye lagi. ngan laki orangnya lagi.. hah bek aku akaun baru yang tak serabut and aku tapis2 orang yang aku nak add. aku juz add mbe2 aku. pah tu blogger2. dag cukup. yang nak jual minyak aku tak layan...



ok... berbalik pada tajuk. kenapa berat badan jadi halangan?
  • bila berat naik badan pun jadi gemuk
  • bila dah gemuk keyakinan tu pun hilang
  • bila keyakinan hilang nak bergaul ngan orang luar pun malu
  • bila dah malu duk umah je lah semakin besarkan badan

bila telek2 balik pic yang aku tangkap semalam. ya ampun gemuxxx gila aku kan. gemuxx tahap gaban. dengan pipi yang tembam. ohhh mak i tak mau gemuk2 ni. nak kurus tapi 1 je. aku ni memang pemalas. sejak gila blog ni. badan aku semakin menggemuk-gemuk. kerjanya duduk je. langsung tak kuar peluh. nak bergaya jauh sekali. pakaian kebangsaan aku t-shirt+seluar jeans je. langsung tak de dress, kebaya or baju yang hokk cantik2 tu.

Bila ade gath aku nak join tapi berat badan jadi halangan. aku malu nak join sebab badan aku gemuk. aku teringin nak kurus. bukan kurus kering tapi kurus yang leh cari baju. korang tau tak aku diet mati2an tapi still gemuk and berat tak turun. orang kate kalo tak bersenam jangan harap nak kurus. tapi nak bersenam amacam mane? aku jage budak2 takkan aku nak tinggalkan budak2 pulakkan. nak beli ubat kurus wet tak de. income nuffnang pun ciput je...

8 comments:

Farhanah Mokthar said...

awak tak gemok la.
cuma berisi sikit je.
tp cute what.
jangan jadikan ia sebagai alasan untuk rasa rendah diri.
everyone have their own special.

yna fazlyna said...

huhu.. tah lah.. terlalu rase rendah diri coz. tak de yang lebih besar dari saye dalam famly..

storyfromme said...

benda yang menjadi halangan utama kepada kita ialah pemikiran kita. kalau kita pikir positif, gemok bukannya halangan. so, think positive :)

yna fazlyna said...

think positive.. huhu. ok cuba untuk pikir positiv

micky eyqa said...

kamoo chubby n cute la..

yna fazlyna said...

au au malu2... cute ke?

Qaseh dalia adelia said...

mane de gemuk pun lah dear ..qaseh ni nak gemuk bak isi sikit

yna fazlyna said...

huhu.. qaseh,, tak payah gemuk2. ti nak kurus susah tau.. ti yna pos bagi lemak ni ckit kat qaseh ye