Followers

January 25, 2011

nikah muda...apa kate orang???

As-salam

Nikah muda??? apa kene mengena aku dan tajuk ni???
Huum...aku tetap aku. Aku pun ade rase nak menikah waktu muda. alasan aku... aku nak nikah mude coz aku nak lahirkan zuriat cepat2 and ti bila dah tua anak2 aku dah besar.huhu gatalnya aku ni...dah fikir pasal nikah semua. Kawan2 aku ade juga yang dah tunang, and akhir tahun ni nikah lah die dengan jejaka pilihan hati. 
Yang lagi sorang pulak, tunang sebelum masuk kolej, pah tu nikah pas abis belajar... aku pulak hanya menanti pinangan dari sesiapa yang nak kat aku.. tapi ade ker yang nak kat aku ni..rupa tak de, tak kerja, pelajaran pun tak tinggi...tapi aku pandai masak and jage anak...wah ade juga kelebihana ku ni ya..
Bagi aku yang baik nikah mude ni, mengelakkan dari sesuatu yang buruk tu berlaku. Yang buruknya pula... takut rumah tangga tu tak berkekalan and dua2 tak puas seronok. pah tu bila dah ade anak mula lah mengeluh sane, mengeluh sini. nak enjoy tak leh, nak lepak dengan mbe pun tak leh..so sendri mahu ingatlah.
Lepas tu orang keliling duk mengata, baru habis sekolah dah gatal nak menikah, pandai jaga laki ke dok! Ni mesti ada apa2 ni, sebab tu nikah cepat2! hai mulut orang mesti tak leh tutupkan...
Aku pun dah gatal nak menikah awal...target akhir tahun ni...wah...sape2 yang sure bujang and nak cari calon isteri..tak yah susah2 aku ade..hahahahahaha....gatal sokmo!

3 comments:

vyerheart said...

hahaha...enjoy la dulu..pastu baru la kawen..^^...

yna fazlyna said...

tol2..tapi kadang2 bila gila..tu yg sibuk cari calon..

LiFe KaMi said...

waktu elok kahwin umur 23 keatas bg pmpn..
kahwin ni sbenarnya lebih seronok dari bercinta..
tak caya tanya la yg arif..:)