Followers

May 16, 2013

Tanpamu...

1 comments

Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Chorus
Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu
Tanpamu nafasku terhentiKeranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selamanya

Chorus
Kasih yakinlah kepada dirimu
Sayang dan cinta ku pun hanya untuk mu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

Lirik lagu ni... hum tiba tiba hati jadi sayu, baru perasan dalam senarai mp3 yang berlambat yna simpan dalam lattop tersimpan lagu ni. masih ada lagi kah lelaki yang akan berkata begitu, berharap begitu pada yna.

Ohhh TUHAN, besarnya impian yna. bersykurlah dengan apa yang kau ada yna. walaupun sekarang ni yna seakan terumbang ambing dengan kisah cinta yang tak berjawapan ni. adakalanya terasa die macam take care pasal yna, tapi pada satu saat tu seakan tidak.

Macam baru sekejap tadi dia call semata-mata nak tanya tak ada kredit ke? bila yna tanya 'AI RINDU KE KAT KITA?' cepat2 dia nak tamatkan perbualan. hampa hati ku, semalam bila die tiba2 call yna sedangkan kite orang tengah mesej, bila yna tanya lagi 'DAH KENAPA? RINDU KITE KE?' cepat2 dia jawab tak...

YNA FAZLYNA!!! tak payah perasaan lah, dia dah tak macam dulu yang memuja memuji merindu kau saban hari. dia bukan SYAH yang kau kenal lagi, dia dah jauh berubah. kenapa lah dengan kita ni yunk... hubungan yang terputus 4 hari tu benar benar merubah hubungan kita 90%.

HAMBAR... HUBUNGAN KITA SANGAT HAMBAR SEKARANG NI, TIADA LAGI PANGGILAN MANJA...

50% terasa sekarang ni, adakalanya awak bersama saya, adakalanya awak jauh... selagi saya mampu menebalkan muka, saya tebal. tapi jika tak mampu maafkan saya andai saye pergi dari awak yunk... impian saya tinggi, tapi tak guna jika saye sorang yang berharap...

May 12, 2013

Puas belasah orang!

0 comments
Huhuhuhu tajuk entri menunjukkan yna seorang yang ganas dan kejam. huhu kau hadooo?!

 
AWAS: jangan mudah tertipu dengan senyuman yang di beri...

07/05/2013: PERANG DUNIA

Perang dunia lah sangat kan, sebenarnya perang dunia cinta je kot. " Orang rasa, orang tak dapat nak teruskan hubungan ni lagi!" and khatam lah hubungan antara yna and syah. sedih, sakit hati, bengang! semua perasaan tu ada. yek lah kan, bukan main lagi yna rancang nak wat suprise for bday dia 03/05/2013. hajat tak kesampaian, di tinggalkan lagi...

11/05/2013: KENA BELASAH!

Memang kena belasah pun, tah ek dah gaduh siap cakap benci2 tapi leh keluar dating pulak hari ni kan. nak tergelak pulak tengok muka kakak dia bila tengok yna yang tugu dia kat petronas, huhu memang sengaja tak nak ambik die kat umah. motif: saje nak tengok kesungguhan dia keluar dengan yna.

Ok terpakai baju kotak2 same juz beza warna je. (pic ambik sendiri2)

PUAS! CUBIT, PENAMPO, TUMBOK, GIGIT TANGAN DIA! haha... geram sangat! 4 hari bagaikan 4 dekat ea sakit hati, menangis bagai orang gila. bila dapat jumpe ape lagi kerja kan dia puas2. dia marah gak, tapi apa ku peduli huhu...

Hari ni habiskan masa gi karaoke, 1 jam free 1 jam. ambik kau nyanyi sampai hilang suara 2 jam dalam karaoke box. suara tak sedap pun layankan je, asal boleh! sempat jugak berduet nyanyi lagi MEMORI BERKASIH, and paling best kebanyakan lagu yang yna nyanyi semua menyindir dia. tak tau lah dia terasa ke tidak..

Keluar sebagai kawan, balik sebagai couple! huhu sekarang kami dah couple... hehe happy kembali.


May 2, 2013

Sabar itu perlu...

1 comments
Bila hati sudah sayang
Semua menjadi indah
Marah bagaikan gurauan
Bencimu tak kudendami
Apalagi senyumanmu
Ku terbayang kala rindu

Tidak perlu kujelaskan
Apa yang aku inginkan
Berkasih biarlah satu
Bercinta setia di hati
Hanya itu yang kuharap
Moga hatikan bersatu

( 1 )
Sepenuh rindu hatiku merindu
Debunga cinta penuh di jiwa
Terlalu payah nak ku melupakan
Bila hati sudah sayang
Aku jadi gila bayang
Memuja bulan bintang yang membisu

Entah apa lagi kuluahkan
Untuk ku menyatakan cinta
Setengah nyawaku menahan
( 2 )
Mabuk cinta sakit cinta
Rindu makin menyesak
Namun orang yang di sayang
Diam bersahaja
( ulang 2X )

Usah bermain rasa jika hanya menduga
Nanti tersentuh hati pedih menyeksa diri
Dengarkanlah rayuanku
Berikanlah kasih sayangmu

 Bila hati dah sayang, semua menjadi indah... betul! betul! betul!

Marah dia bagaikan gurauan, benci dia tak aku dendami. huhu dalam hati penuh rasa cinta. Yna yna... begitu mudah hati cair. sms die malam tadi begitu menyentuh hati keperempuanan yna. hehe sangat lembut rupanya hati ini kan...

" WALAUPUN AWAK BUKAN YANG PERTAMA, TAPI SAYA PASTI AWAK YANG TERAKHIR..."

Yna pun tak tau lah apae mimpi syah ni, tiba-tiba malam tadi die send mesej macam tu. hope nya lepas ni hubungan kite orang akan ok. or myb die saja nak uji yna ngan pengai dia...

 

Oleh kerana dah buntu dengan hubungan kami ni, yna sengaja share pic kat atas ni kat f.b syah. salin lagi bagi sms kat dia. tak tau lah ape die rasa tapi alhamdullilah yna suke bila ade perubahan dalam hubungan kami ni.

Hum... yna sayang dia, yna tak tipu. yna sanggup tunggu dia sampai die dapat ape yang dia inginkan dengan harapan dia juga akan sabar dengan yna. sabar tunggu yna capai apa yang yna inginkan dala hidup yna...

Thanz sayang... thanz dengan perubahan ini. love you more!

May 1, 2013

Ombak rindu...

3 comments
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Ingat lagi satu masa dulu lagi ni cukup popular, tapi hari ini lagu ini cukup bermakna di hati yna, sambil menyanyi sambil mengalir air mata ini. Tuhan tolong lembutkan hati dia, untuk terima ku seadanya...

YA ALLAH! ujian apakah, setelah 65hari bersama sebagai pasangan kekasih, dia tiba2 berubah tak sampai 24jam. dia lain, dia lain sangat. perubahan yang tak di ketahui puncanya. yang pasti balik dari berjupa yna dia okey je.

Malam menjelma, perubahan ketara berlaku, die lain. lain sangat. tiada lagi sms jiwang, tiada lagi panggilan mesra, yang ada hanya kedinginan suaranya. esoknya dia sms sesutu yang yna tak sangka sangka sangat. dia tak dapat terima orang yang sangat penting dalam hidup yna.

Kenapa tiba-tiba engkau berubah sayang? bukan mahu mengungkit, tapi tak teringat kah engkau kite pernah berjanji nak bersusah senang bersama, walaupun sekarang awak tak da kerja, tapi saya tak kisah. asalkan awak selesa dengan hidup awak...

Cara awak, perubahan awak umpama awak mahu minta putus, tapi awak tak mrluahkannya pun. awak seolah olah nak saya yang memutuskannya. maafkan saya,, saya tak akan memutuskan sesuatu yang bukan saya mulakan...

Awak hadir dalam hidup saya tiba2 saat saya kesakitan, kenapa saat luka ni sembuh awak kembali menambah luka???

AAAHHHHH! entah apa yang awak pikirkan sangat sehingga awak sendiri tak tahu keputusan terbaik nya? awak kiata tiada orang ke-3 dalam hubungan kita tapi kenapa awak lain, kenapa awak berubah seperti mahu menamatkan segalanya...