Followers

April 30, 2011

CUN...gila!

5 comments
 
As-salam

Cun...memang cun. dah layan video??? sekarang baca entri aku pulak ye. CUN... iklan dia je dah best. nak g panggung wayang susah ckit ar... tunggu punya tunggu akhirnya astro menayangkan juga filem cun dekat saluran astro first! 480... akhirnya yang aku tunggu2. apa lagi... pah tengok kat astro first,, tak puas pulak. g bli dvd... tapi tol ar filem cun memang tak bosan... gelak tak sudah aku tengok cite ni.

Watak yang aku suka semestinya KUNTUM RENJONG! lakonan FAIZAH ILAI memang best lah. and watak2 lain pun tak kurang hebatnye. watak ning memang kena ar. kira jahat and aku geram gak lah kan. tapi nama pun filem. aku geram2 tapi akhirnya hero bersama gak ngan heroinnya. kalo tol2 pun aku suka.
rasanya tak terlambat agy kan aku nak cite sal cun ni.. ummm more info sila ke OH BULAN

SYG TIANG LAMPU!

2 comments
As-salam

Selamat petang... hai korang apa khabar semua. hope korang sehat2 je and still bernyawa untuk membaca entry blog aku yang tak seberapa ni. lama kan aku menyepi dari dunia blog... biasa lah bila tak de lattop, blog pun sunyi tanpa entri gila2 aku ni. ceh... macam gila sangat je kan. bila baca tajuk mesti korang rasa aku ni gila+biol! haha...

Inilah aku.. sentiasa gila. nak tau tak napa aku SYG TIANG LAMPU... semua nye gara2 tiang lampu itu telah menyelamatkan nyawa aku. dan gara2 tiang lampu tu lah aku trauma nak bawak kereta lagi. ini lah padahnya tak dengar cakap mak. kan dah langgar tiang lampu. tapi bila tengok kawan2 aku bawak kereta,, aku jadi rindu pulak nak bawak kereta.

Bayangkan lah... kebiasaannya orang bawak kereta langgar tiang lampu mesti dah arwah. tapi aku still bernyawa...huhu. macam mana nak kembalikan keyakinan aku untuk memandu kereta semula ye???


April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

12 comments


BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

Kenangan masa sekolah yang tak dapat aku lupakan sampai sekarang masa aku sekolah rendah. time tu baru darjah 5 or 6 lah tak silap aku. masa sekolah dulu aku aktif kawad kaki pengakap. siap wakil sekolah KEBANGSAAN LOK HENG SELATAN lagi. eii bila di ingat-ingat kembali. memang malu gila lah. masa tu badan aku saiz XL berat 80kg. untuk kawad kaki ni,, baju cari sendiri. aku tak kesah ar. coz abah aku dah sponser baju untuk aku. tang kasut yang susah. coz cikgu nak kasut kulit. peh... semua ada saiz. kira kebanyakannya dah jumpa kasut yang sesuai dengan saiz kaki doranglahkan. tapi aku je yang masih terkial-kial cari kasut.

Bila try kasut cikgu2 laki semua tak boleh pakai. sempit, ketat. dan macam2 lagi lah... pah tu cikgu aku cari alternatif lain. bawak aku g cari kedai yang ade saiz kaki aku. jumpa memang jumpa.... seronok lah dah jumpa. pah tu bila tiba hari bertanding tu sesuatu yang memalukan berlaku kat aku. memang malu gila. aku pun tak ingat waktu tu kita orang bertanding dekat mana. sebelum bertanding kawad kaki tu,, kita orang solat lah. aku solat macam biasa. aku pakai seluar untuk g kawad kaki tu lah. masa duduk tahiyat akhir tu tiba-tiba

prappp!

Aku terdengar bunyi sesuatu. tapi aku buat do no je arkan. kan mase tu ngah solat. tak kan aku nak cari dari mana datangnya bunyi tu. pah solat tu,, kita orang masuk bilik rehat. time tu lah aku baru tau yang bunyi prappp tu datang dari seluar aku... alamak malu gila seluar aku koyak!!! dengan muka merah padam aku g bagitau kat cikgu yang seluar aku koyak. cikgu kata ada jarum and benang tapi yang masalahnya tak de yang nak jahit.. seb baiklah ada my fwenz si SHERA tu. dia yang tolong jahitkan... huhu... malu gila.

and kasut yang saiz gedabak tu,, dengar cerita cikgu kawad kaki dah jual dekat cikgu lelaki. coz budak2 bawah aku yang masuk kawad kaki tu tak de yang sama saiz dengan aku... ok ni je lah kenangan yang tak dapat aku lupakan masa sekolah dulu.

LU BIKIN WA PANAZZZZ!

0 comments
LU BIKIN WA PANAZZZ DER!

pape pun AS-SALAM... hari ni baru dapat update blog. pah tu tajuk nak gempak. eceh... aku saje je letak tajuk gitu. coz aku ngah hangin dengan sowang mamat ni. nak tau hangin kenape??? ok lah macam ni,, aku ngaku sekarang ni aku ego gila vavi. aku tak suka kena kongkong dek sesiapa pun. terutama sekali lelaki yang baru jadi bf not boyfrenzz.
ni lah hidup aku... habiskan masa menghadap lattop or pc. nape aku suka habiskan masa aku macam ni? jawapannya. aku memang suka menghabiskan masa aku dengan bende2 ni semua. nak di jadikan cerita,, lattop kak ipar aku rosak. and aku pun g lah cc kat pernama, dalam kem je. merempit naik motor tak sampai pun 10 minit. tup2 baru montot aku nak panas,, fon buruk aku tu berbunyi.

" HALO! NAK PE? OWG KAT CC NI!"-aku
" KO G BALIK!"-dia
" KO 2 PEMPUAN. DUK UMAH JE. KO G BALIK SEKARANG!"-dia marah aku lagi.

aku apa lagi... macam2 aku hembus kat dia.

" KAU KALO SETAKAT JADI BF,, JUZ NAK KONTROL AKU BAIK TAK PAYAH! KAU INGAT KAU SAPE? NAK KONTROL AKU HAH! BEK AKU CARI JANTAN LAIN AR LAGI BAGUS! BLA AR KO MAT!"

hah! kan dai mai ayat powerr aku... aku tak suke ar orang yang kontrol+ kongkong aku ni. aku nak hidup bebas. leh g mane aku suka dengan kerelaan aku. bukan dengan kongkongan je der!

April 22, 2011

KISAH HATI...

0 comments
AS-SALAM

Pagi tadi tiba2 aku kebosanan.. kat tv tak de cerita best. so bukak lah tv3 and tengok ar MHI. wah artis undangan dia seorang yang tabah dengan rentak kehidupan dunia seni yang penuh liku. artis yang lahir dari rancangan realiti. bertahun2 mencari tapak,akhirnya berjaya juga mendapat tempat di hati peminat dengan single TAK MUNGKIN KERNA SAYANG... and ni aku bawakan khas untuk korang single terbaru ALYAH...

KISAH HATI
Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

 


April 12, 2011

SELAMAT TINGGAL....

4 comments
 



SELAMAT TINGGAL

Selamat tinggal kawanku


Tak mudah aku pergi

Bila wajahmu

Sentiasa di hati ini



Ok dah memang

Bukan mudah untuk ku menerima hakikat

Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat

Apa yang ku harapkan

Kasih sayang yang suci murni

Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi

Dulu hari-hari ku berwarna warni

Kini kian mendung

Ia tinggal satu memori

Jangan jangan lepaskan genggamanku ini

Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti

Kenapa gembiraku kini menjadi sepi

Musnah segala apa yang ku impikan

Tetapi ku tetap tabah

Kerana Tuhan yang menentukan



Kau tetap pergi apakan daya

Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya

Ku harapkan ini sesuatu yang kekal

Namun ku terpaksa melepaskanmu baby

Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku

Tak mudah aku pergi

Bila wajahmu

Sentiasa di hati ini



Tiada ertinya kau tinggalkan aku

Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu

Cuba ingat semua yang kita pernah lalui

Sayang bukalah fikiranmu kembali

Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi

Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi



Jangan pergi jangan pergi

Jangan tinggalkan aku begini

Jika aku yang engkau cintai

Kenapa semua ini

Kenapa semua ini

Mengapa semua ini

Jika aku yang kau cinta

Mengapa semua ini

Kenapa semua jadi begini

Kenapa mengapa

Jangan pergi jangan pergi

Jangan tinggalkan aku begini



Selamat tinggal kawanku (usah pergi)

Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)

Bila wajahmu

Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)



Walau ku pergi sayangku ( usah pergi)

Dalam jiwaku ini

Kaulah cintaku yang kekal

Selamat tinggal
komen: lagu ni best...and tak sangka zizan boleh jadi penyanyi... korang2 jom layan...

April 9, 2011

BERSEDIAKAH KAMU UNTUK MENJADI SEORANG KURANG UPAYA?

6 comments
As-salam

Selamat malam semua... hope koran semua sehat2 belaka lah. jangan jadi macam aku... sering sakit2. dala sebulan tak sah tak sakit tau. kadang2 aku give tuk terus kan hidup ni. aku bukan apa. setiap kali sakit aku suka bayangkan yang bukan2 je tau. contohnya... MATI! nak tau napa aku pikir mati? myb sebab aku tak kuat melawan sakit aku ni...Dalam kepala hotak ni dah fikir 1 je... myb tuhan beri aku sakit ni di sebabkan dosa silam aku. ahhh! lupakan pasal dosa dan penyakit tu...

BERSEDIAKAH KAMU UNTUK MENJADI SEORANG KURANG UPAYA!



mesti tak sedia lagi kan... ye lah. dah sedap2 cukup sifat dan sehat walafiat... tup2 sakit dan mengalami kekurangan. pasti ramai yang masih belum sedia lagi kan. entah tiba2 aku terfikirkan semua ni. aku bukan apa.. tulang belakang aku ni sakit2 dah 3 hari nak berdiri tegak pun tak boleh. tidor malam jangan cakap lah... lansung tak lena... and aku masih lagi belum jumpa doktor. apa pula kaitan sakit tulang belakang dengan kurang upaya ni?


ahhh! aku tak sanggup baca sampai habis. coz aku takut nak terima hakikat tu. and aku takut nak g jumpa doktor. korang tahu tak... aku sememangnye seorang yang degil. walaupun aku tak boleh berdiri tegak macam orang lain lagi. tapi aku tetap tak nak g cek. mak aku ade sejarah lumpuh. and aku tak nak ikut jejak langkah mak aku...

malam ni pun... dengan sakit2 aku bawak motor g cc... tapi kalo aku g jumpa doktor,, mesti doktor akan lakukan pelbagai ujian. aku tak nak. coz dulu yang aku di katakan 'sakit' berbagai ujian di lakukan. tapi jawapannya. aku tak sakit... yang ni aku tak berani jamin yang aku tak sakit. coz dah 3 hari aku menderita sengsorang je ni...

p/s: korang doakan aku sembuh ye...

April 8, 2011

BARU 19TAHUN...TAPI DAH MACAM 91TAHUN

5 comments
PENYAKIT CEMBURUKAN AKU!

ye memang cemburu gila2. penyakit tu cemburu bila lihat aku bersantai, bersenang lenang di atas sofa sambil enak menonton sinetron setiap petang. korang tak pelik ke? kenapa penyakit ni nak cemburu dekat aku. adeiii! aku penat sekali hendak menanggung sakit yang pelbagai ni. korang tak rasa apa yang aku rasa tau. aku dah penat dengan semua penyakit yang begitu cemburu kan aku ni.


REHAT SEBENTAR: JOM KLIK

Ni semua gara2 sakit aku yang dulu tu lah. sakit yang aku cari sendri. sekarang ni,, dengan umu 19 tahun, aku bertukar ke 91 tahun... muda2 aku dah di serang dengan pelbagai penyakit. bukan nak merungut atau pun mengeluh. tapi aku manusia biasa. dengan penyakit yang pelbagai ni. benar2 mengganggu tugas seharian aku. nak jalan tegak pun tak boleh... terbongkok2lah aku berjalan seperti nenek tua.

REHAT SEBENTAR: CHOCOLATE I LIKE!

Tidur malam jangan cakap lah. dah macam orang bercinta pula.. tidur malam tak lena. bangun pagi terbongkok2. mandi tak basah... adei...! bila agaknya aku akan benar2 sembuh dan bebas dari sebarang penyakit? hanya yang di atas saja yang tahu bilakah aku akan di bebaskan olehnya...

REHAT SEBENTAR: JOM KLIK!

LEBIH BAIK TAK TAHU!

2 comments
As-salam

Selamat pagi semua. thanz pada kawan2 pembaca dan sesiapa yang udi singgah ke blog usang aku ni. sejak dua menjak ni aku jarang dapat hupdate blog. memandangkan aku tak punya lattop sendri. jadi mata payah lah untuk aku menulis entri dan beri korang2 semua baca. aku rindu kan korang2 dan jugak blog aku ni. blog aku ni sebahagian dari iri aku... dari blog aku meluahkan apa2 yang aku mahukan...

Sikap ingin tahu selalunya memakan diri sendri. aku selalu nak sangat tahu sesuatu tu. sehingakan aku sendri yang tertekan. sesuatu rahsia telah aku ketahui. dan aku benar2 tertekan sekarang ni.

 Aku tak tahu sama ada. aku berjaya atau tak untuk menyimpan rahsia sebesar ni... adakah patut aku butakan mata saja dengan apa yan aku tahu tu. ahhh! aku tertekan sangt2. masa di johor dulu. setiap kali aku tertekan aku akan makan pandol banyak2. lepas tu aku terus tidor sepanjang hari. tapi kali ni,, aku tak sanggup lagi nak telan pil yang memudaratkan tu semua.

LEBIH BAIK tak tahu lah... kalo ini yang aku dapat. ahhh!!!!


April 4, 2011

KEMANA MENGHILANG...

1 comments

KEMANA KAU MENGHILANGKAN DIRI...
aku yang mencari... adoii tajuk sedih sokmo... sejak akhir2 ni mood aku senantiasa tak baik. aku frust and tah hape2 lagi lah... untuk menghilang kan rasa frust tu aku mula lah mempamerkan bakat memasak kepada my mum... semalam memang hampir pecah perut ni dengan makanan yang manis2 dan sedap2 lah(puji diri sendri lah) 

pulak tu semalam mak and abah g merisik kak syella untuk abg emy, balik dari umah kak syella mak bawak balik kek coklat... adoii sedap der. semasa ketiadaan mak. aku buat puding. umm boleh tahan. melambung2 mak memuji aku... haha. itu lah guna jadi orang frust ni. bila frust je memasak. makan dan ternak lemak...

berbalik kepada tajuk di atas... sebenarnya lagu tu bukan untuk cinta. tapi ntuk aku. rasa minat dan cinta kepada insan yang bernama lelaki tu dah hilang... hilang entah ke mana.hampir seminggu aku terari2 ke mana menghilangnya. tah ar.. bagi aku laki semua sama. bertuan kan seks... aku dah give up..

"jangan macam tu yunk... mungkin ko xjumpa ag yang tol2 syg ko. xsume laki same.. buka minda dan hati ko... cakap kat diri ko, mungkin ko belum jumpa yang betol2 sesuai.n jangan cepat mnyerah kt laki. jual mahal cket.. pkr tujuan ko. insyaallah, ko ley selesaikan mslh hidup ko."- nas

Nas ni tempat aku and kawan2 luahkan perasaan.. minta pendapat dan nasihat. aku suka berkongsi cerita dengan dia. dia faham aku... dia banyak bagi nasihat dekat aku ni... ye aku mengaku. aku memang berfikiran cetek.. tak pernah nak pk panjang...

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

1 comments
 
 

April 1, 2011

PAKAI BAJU+TUDUNG TAPI SERUPA TAK PAKAI!

4 comments
As-salam

Salam sejahtera dan selamat petang aku ucapkan kepada pembaca setia dan juga penyinggah blog usang ku ini... maaf lah. lama dah aku tak hupdate blog. lattop rosak and nak g cc selalu wang kos gak ada. jadinya aku juz bukak fb pakai fon je lah... dapat bukak sekejap pun jadi lah.

Hari ni aku baru dapt hupdate blog. almaklumlah aku balik johor. penat u oll tau tak. malam tadi gerak ke kuala lumpur, pah tu pagi2 dah gerak ke melaka semula. pah tu cari tiket and pulang ke johor bahru. memang penat lah... kalo naik kereta myb tak lah penat sangat. tapi naik bas. adoiii memang penat gila. kalo balik sorang tak pe lah jugak. ni balik ngan dak kecik si syafiq chomel tu...Aku baru nak lelap kan mata dia boleh buat lawak pulak... tottt! rupanya dia ketot kan aku. perghhh! tergelak beso den.
 

Ok kembali kepada tajuk...
PAKAI BAJU+TUDUNG TAPI SERUPA TAK PAKAI!
 
kenapa aku kata serupa tak pakai? sebab nya... tadi sewaktu aku otw dalam bas. ade sorang awek cun lah kan... cantik pakai tudung. tapi yang tak cantiknya pakaian dia. bukan apa. aku yang tengok aku yang malu. dia pakai shawl+inner+legging





(sumber google)
ni lah campuran pakaian awek cun tu... adoi. malu je. rasenye baju tu khas untuk dalam bilik je. maaf lah kalo ade yang terasa atau marah. aku juz nak berkongsi cerita. coz sekarang ni aku tengok ramai yang pakai tudung tapi baju adoii seksi+ketat yang amat! aku tak lah sesempurna korang. tapi kalo dah pakai macam tu bek tak yah pakai kan...