Followers

March 25, 2011

aku nak mati! aku nak bunuh diri!

9 comments
As-salam


AKU NAK MATI! AKU NAK BUNUH dIRI!
sape berani jom join aku!... mase umu aku lagi 2hari nak masuk 15 tahun.  berita yan menemparkan terjadi dalm hidup aku...aku masuk hospital. n macam2 ujian di jalan kan kat aku ni. sampai aku terfikir baik mati je lah... n macam2 yan aku rancang kat kepala hotak ni. antaranya bunuh diri lah... walaupun sebenarnya aku takut. tapi masa tu nafsu lebih menguasai diri...

Nak tau apa rancanan aku?
  • kurung diri dalam bilik
  • seksa diri and toreh badan dengan pisau
  • makan pil banyak2
  • gantung diri
  • tejun katil(haha..yang ni tak leh bla)

Tapi tu semua rancangan ila aku je... bila fikir2 balik. bodoh aku ni kan. rancang yang bukan2. macam orang tak de iman je... lagi pun,, dengan bunuh diri tak leh selesaikan masalah. mati??? sekarang...aku still hidup danlangsung tak terfikir tuk bunuh iri lagi..aku nak teruskan hidup dan banga kan mak aku... bukan buat mak aku nangis sperti 4 tahun lepas...

Dulu aku jahil.. tak fikir apa. fikir seronok je. akhirnya memakan diri sendri... bagi sesiapa yang terfikir nak bunuh diri sendri... silakan. aku sokong koran nak bunuh diri. tapi nanti jangan cari aku pulak.. aku dah taubat. tak mau mati lagi... banyak benda yan aku masih lum capai lagi...


March 20, 2011

BLOGKU BENAR2 USANG!

10 comments


As-salam

Hai korang! selamat pagi semua. dem! aku benci+sakit hati ni. hari ni dah lah aku rajin bebenor edit tu edit ni. buang tu buang ni. last2 blog yang dulu aku gelarkan blog usang betul2 dah jadi usang gila vavi ar! blog aku dah tak de tajuk. korang pasan tak? pasan tak? kalo tak pasan sah2 korang bukan pembaca setia blog aku yang benar2 usang ni!

korang tahu tak aku sedih ni. aku ingatkan ini simptom2 yang datang menular kat blog aku sekejap je. rupa2nya berpanjangan. dari petang sampai ke malam. dari malam sampai ke pagi. aku geram ni! geram ni! korang kalo korang tau pe yang dah jadi kat blog aku ni. sila sila komentar sekali. ade berani? jom komen. aku hangin sungguh2 ni!

March 19, 2011

Berat Badan?

2 comments


As-salam

Hola! Selamat malam semua...hope semua baik2 aja ye. korang mesti tau aku obses dengan pengurusan berat badan ni... terlalu obses sebab aku obes. apa obes tu? obes tu obesiti. gemuk. tahu gemuk tu apa??? gemuk tu terlebih makan. aku ada sebab kenapa badan aku gemuk. orang yang rapat dengan aku je yang tahu kenapa aku gemuk. Malam ni aku nak kongsi dengan korang pic orang yang kurus2 yang di katakan cantik... jom korang g cuci mata tengok jerangkung!


haha.. thanz pakcik google coz memudahkan kerja aku mencari pic kurus jerangkung ni. kalo kurus macam ni bagi aku 100 kali aku tak nak. aku tak mau kurus macam tu.. huduh tahu. dah macam mayat hidup je... eii mintak di jauhkan ye kawan..ni pic yang aku lagi2 tak mahu... bukan setakat kurus jerangkung aku tak nak tapi aku jugak tak nak gemuxxx!


YA AMPUN! tak mau macam ni... pengsang kan mak aku kat johor tu. Aku tak mau gemux2 ni,, tak mau jugak kurus2. tap aku mau kurus cam ni..

 (sila tiru macam saya: kata rozita che wan!)
beranak 2 tapi badan still korus... hai rozita. aku tak tau nak panggil pe.. makcik or kakak.. haha. coz muka dia nampak muda je kan.ok...! yang ni cara korus yang bagus dan sehat. korang sila lah tonton di tv cara2 nak kurusnya tu ye... kat tv DIVA (the bigger losser) btol ke tak ayat aku ni... haha... tapi memang tak cayakan memang nampak perbezaannya.
p/s: tak payah lah korang diet gila vavi ni... bukan senang nak kurus,, tapi nak gemuk senang gila wa cakap lu... aku dah cuba and aku dh menyesal sebab gemukkan badan.. haha

PELENGKAP DIRIKU!

2 comments

As-salam

Selamat petang korang... satu hari ni nak kate aku sewel? aku rase ok.. tapi hari ni aku duk menggodeh2 blog cik LYSSA ni. bukak tu bukak ni. tak bace pape.. aku duk dengar lagu kat blog dia yang best gila tu. haha.. memang best pun. so aku pun ape lagu terus wat entri ti senang aku nak layan sedih ni.. huhu. korang2 sekalian jom layaannnnn!

Salah ke berkasih dengan orang berusia...?

5 comments
As-salam

Selamat pagi semua pembaca blog usangku sekalian, entri kedua setelah bersarapan entri JOIN BLOGLIST YUYU ZULAIKHA. huhu.. sambil bersarapan entri aku jugak bersarapan lempeng cicah gula. nak cicah asam pedas,, asam pedasnya dah basi lah pulak malam tadi aku lupa nak panaskan.. gula pun jadi lah.. adoiii naik balik kang kecing manis aku ni... mampuii kne marah dek my mum...


( sumber: google. motiff letak pic ni. aku suka SALMA HAYEK ni)

Jawapannya... ada pada pendapat korang ye. pada pendapat aku yang tak seberapa ni.TAK SALAH. orang yang lebih berusia lebih matang dan punya keistimewaannya tersendri. aku sebagai contoh orang yang kerap kali berkasih dengan orang yang lebih berusia.

KEISTIMEWAANNYA:
  • lebih penyayang
  • ambil berat
  • romentik
Ok... ttteeeeet. itu je. haha.. tah ye. aku ni kadang2 membengong sekejap. ikut mood lah... boleh kira dengan 1 jari je ex aku yang seusia aku. haha... yang lebihnya tua 2,3,4,5,6,7,8,9,10 tahun dari aku... yang teruk mlm tadi sepupu aku tah gila meroyan apa. ajak aku nikah pulak dah. and umo dia 30tahun! au au... terkejut mak.




SAYA JOIN BLOGLIST YUYU ZULAIKHA

1 comments
AS-SALAM

Selamat pagi korang. entri pertama tuk hari ni... join bloglist yuyu zulaikha. myb ade yang tak perasan ni kali ke dua aku join. yang pertama dulu tak terpilih.. yang keduani hope terpilih lah ye cik yuyu zulaikha...



March 18, 2011

Kat f.b bukan main lagi... bila jumpa tak bertegur sapa!

8 comments
As-salam

Selamat malam korang. bagi pengunjung baru BLOG USANG CERITACINTAYNA terima kasih aku ucapkan sebab sudi singgah lepak2 dan baca entri blog aku yang tak seberapa ni. korang dah baca tajuk entri aku yang panjang tak berjela tu kan. huhu... macam ni,, ni yang aku alamilah. aku rase segelintir dari korang jugak alami perkara yang sama. kat f.b boleh pulak pung pang pung pang kecoh sane kecoh sini... borak sane borak sini. tup-tup bila jumpa... senyap. langsung tak terkeluar ayat dari mulut tu.

(contoh: sumber google)

Aku tak cakap orang lain sebab aku pun macam tu lah. tapi bukan dengan boyfrenz tapi dengan sepupu sepupuku... huhu. aku ni rapat ngan sepupu belah mak je. belah abah aku tak rapat coz memang tak rapat lah. kalau belah mak tu dah biasa bertepuk tampar tak kira laki or perempuan... bila berjumpa dengan sepupu belah abah. hum... senyap sunyi je lah. tak bertegur sapa. tak berbual tak mesra langsung ar...



Tapi yang aku pelik tu. dekat fb boleh pulak ber I ber YOU... ber KAU ber AKU. HAHA... kadang2 tergelak jugak aku ni. bila jumpa macam tak de mulut.. yang kecoh jadi pendiam. aku lah tu orang nya... no fon sepupu pun aku tak de... msj2 kat fb macam tak de pe. bila jumpa layu... senyap sunyi lah gamaknya... aku pun tak tau bila gaknya aku ngan sepupu-sepupu aku ni nak jadi peramah dan mesra huhu... 

AKAN KU JUMPA- AZFAR

0 comments

10 kali baca pun tetap nangis...

5 comments
As-salam

Selamat petang korang...
apa yang 10 kali baca tu ye... huhu. novel lah. kan korang tau aku ni hantu novel. aku sangat2 cinta kan dunia tulisan ni. sampai pasang cita2 untuk menjadi seorang penulis novel seperti NORHAYATI BERAHIM, AINA EMIR, ANIS AYUNI, DAMYA HANNA, tah ramai lagilah penulis novel yang aku kagumi dan aku baca karya2 novel mereka.

novel ni bukan untuk orang yang kuat berangan macam aku ni... dan semua orang pun boleh baca novel ni... em kembali pada tajuk... aku ni memang suka membaca. dan banyak dah novel yang aku baca. dan aku ulang tayang. macam novel ADAM&HAWA novel ni tah berapa kali dah aku ulang membacanya. dah lebih 5 kali. tapi aku tetap ulang dan baca lagi. seperti tak jemu pula. tapi tu lah aku... baca banyak kali pun belum tentu aku ingat. dan bila baca novel siap lah aku keluarkan tisu.

Coz air mata aku mudah gugur dan sebab tu lah aku kata 10 kali baca pun tetap menangis... aku bila baca novel,, aku akan tempatkan diri aku ni kat tempat heroinnya tu. baru lah ade feel...? tol ke ayat aku ni... ahhh forget it. yang penting dalam sesebuah novel ni kebanyakannya banyak info. macam karya novel norhayati berahim.

Novel dia tebal dan cara penulisan yang ringkas,, tapi banyak info yang di masukkan di dalam novel2 karya nya. sampai aku kagum dengan norhayati berahim ni... dia memang seorang penulis yang berbakat.

March 17, 2011

air mata gembira seorang anak...

2 comments
As-salam


Selamat petang kepada pembaca blog aku ni. baru ni lah aku dapat hupdate blog aku dengan kisah hidup aku. tadi aku baru post dua entri. dua2 entri tu merupakan segmen dari pujaan hati dan jugak bro ben. sebenarnye aku kena marah coz 24jam ngadap lattop. aku tau lah aku ni menumpang je kat rumah dorang. pah tu buat harta dorang macam harta sendri. kalau dorang bagi aku gaji jage anak2 dia aku takkanlah wat harta dorang macam harta aku. Ni aku kena masak,, basuh baju. kemas umah n jage anak2 dia. penat tahu... kalo di bagi gaji ok ar jugak ni... aku jadi orang gaji yang tak di bayar gaji,, dah lupakanlah....

Ok tukar tajuk cite. macam ni. dah pagi tadi aku tak dapat on9. aku pun menyambung tugasan aku membaca novel. baca novel dah jadi terapi untuk aku redakan kehangatan kepala hotak aku ni. dengan membaca aku lupakan sekejap masalah aku... tengah shiok bace novel. my father encik Warnoor tu call. tanya kabo dan nak bercakap dengan cucu dia si syafiq tu. pah cakap ngan abah... ada seorang perempuan nak cakap dengan aku. terkejut aku. aku ingatkan bakal mak tiri aku yang no3. rupa2nya mak aku dah....

Nak tahu nape aku terkejut??? sebabnya mak aku tak pernah ikut abah aku g kerja. ye lah... sejak abah kawin 2,, bini ke-2 dia tu kontrol abah 24jam. mak nak ikut g kerja pun abah tak bagi. tup2 hari ni mak ikut abah g kerja. aku gembira sampai mengalir air mata. sebab mase aku dengar suara mak aku tu... suaranya happy sangat2. 2 yang aku suka. aku tak suka dengar suara mak aku lagi sedih... suara abah pun happy jugak. aku pun tak tahu macam mana  hari ni abah boleh terlepas dari genggaman bini dia tu...

Aku suka bila mak abah aku bahagia... aku jugak suka bila mak ikut abah kerja. sekurang-kurangnya mak boleh tarik perhatian abah kembali. dan aku selalu mohon pada yang di atas. moga2 hubungan mak dan abah kembali pulih dan keluarga aku kembali hidup macam keluarga orang lain. tiada lagi perosak....

[Blog Picisan] : Best ke jadi budak kampung?

4 comments

1.Adakah anda budak kampung?
- yna tak taulah felda dengan kampung ni sama ke tak... rase2nye same kot. so yna budak kampunglah...huhu.

2.Kampung anda dimana?
-kampung yna di Felda lok heng timur, kota tinggi, johor.

3.Apa yang best tentang kampung anda?
-pe yang bestnye???  hum mase zaman budak2 best lah. coz bila petang je jalan kaki ramai2 dengan kawan2 tak kira laki or perempuan. kite orang gerak pergi kebun kelapa sawit dan mandi paya. tapi sekarang dah tak dapat buat lagi... dah besar.

4.Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?
-tempat selalu lepak mase kecik2... kat belakang rumah jiran. macam2 ada.

5.Permainan kampung yang pernah anda main?
-um macam2. yang biasa main... permainan baling selipar. batu seremban dan ceper... tu je.. huhu.






BEN ASHAARI: LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

5 comments

1.Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
-jatuh cinta banyak kali. tapi yang betul-betul cinta masih belum jumpa. jatuh cinta kerana keprihatinan dan sikap ambil berat si dia.

2.Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
-tak lah memilih sangat. tapi kalau boleh nak yang lebih tinggi lah.. (huhu. memilih tak ni?)
3.Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
-mata. yna tertarik dengan seseorang kerana matanya. tah ek tak tau apa keistimewaan mata dia... tapi memang tertariklah..
4.Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
-yes! setuju sangat2. biasanya orang yang dah berumah tangga ni akan berisi. dah memang adat kot bila berisi tandanya bahagia.kebanyakannya memang macam tu... lepas kawin badan berisi sebab bahgia. takkanlah pasangan tu nak lihat pasangannya kurus kering tak mkn. ti ada yang mengata si suami dera.
5.Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
-tah ye... tapi kebanyakannya memang macam tu. ade rupa cikit mulalah kaki perempuan. dan perempuan yang ade rupa jadikan muka sebagai modal untuk mengikis harta jantan...
6.Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia ' ..
-lelaki idaman???
yna mahu laki tu dapat terima keadaan diri yna yang tak lengkap ni. dan yna lelaki tu seorang yang kuat pegangan agama dan bisa membimbing yna ke jalan NYA.
7.Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
- tak de pasangan.
8.Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
-cukup2 tak puas hati. sebab gemuxxx dan keyakinan tuk bergaya tu tak de.
9.Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
-perlu... untuk kebahagiaan rumah tangga tu juga(bagi dah kawin)
-suka hati... tapi rasenye tak perlu terlampau jage sangat. coz cinta bukan datang dari fizikal tapi hati(belum kawin)
10.Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
-tak semua produk sesuai dengan tubuh badan seseorang. yna pernah minum satu ubat ni. kesannya badan yna bagai di pam-pam setelah berhenti. so pandai2 lah cari produk yang berkesan ya...


March 16, 2011

churpchurp punya angkara!

6 comments
As-salam


Selamat malam!
pening! pening! pening!
aku nak pasang ikalan dop geti ni.... daftar lama dah. tapi nak pasang iklan tu dop tahu jugok. penat ea aku dok tekan2 tapi iklan tu dok kua jugakkan... ni aku juz fomot kat fb je lah.. tah ade yang klik ke tak tu... adoiii! aku geram ni! geram!


sape2 yang geti and secara suka dan rela nak pasangkan iklan tu kat blog aku... tolong lah msej aku kat fb.. tolong ea pade sape2 yang geti tu...

Bukan tak sabar tapi...

10 comments
As-salam

Bukan tak sabar tapi...

aku sedih sekejap. aku bukan seorang yang serius untuk bercinta. bukan sebab aku playgirl tapi aku berhati2 memilih laki yang akan bimbing aku. belum apa2 dah berjanji setia,, jujurlah ikhlaslah... tup2 dah ada gurl lain. ni yang aku tak mahu... aku cemburu tengok kawan2 aku yang dah bahagia dengan pasangan masing2. tapi aku still mencari lelaki yang betul2 nak terima aku.
Umur aku dah 18tahun 3bulan. walaupun remaja yang seusia aku tengah berebut2 mencari ilmu. tapi aku still kat umah berebut2 menguji cinta lelaki. masih adekah laki yang sudi dengan insan sehina aku. tah ar... bila aku taip entri ni air mata aku dengan sendrinya mengalir. aku menyesal dengan apa yang aku dah buat dulu... aku main2 kan lelaki. aku kecewakan lelaki yang suka kan aku. and sekarang balasannya aku dapat. cash lagi!
Lelaki... aku mencari lelaki bukan jantan yang hanya bertuankan nafsu. susahkan jadi seorang fazlyna yang sering di uji dengan berbagai cabaran dan dugaan. kadang2 aku rasa tuhan tu tak adil. kenapa mesti aku yang di uji dengan berbagai dugaan. kenapa tak orang lain! kadang2 aku putus asa dengan hidup ni. tapi bila di fikir balik. aku masih ada dia. dia lah segalanya bagi aku.. kalo aku tak de sape nak jage dia. dia masih perlukan aku...
siapa dia tu tak perlu korang tahu. aku masih lum sedia nak kongsi dengan korang siapakah dia di hati aku...

lelaki...


REMPIT JALANAN VS REMPIT HALAL!

2 comments
 MAT REMPIT TERENGGANU(OWL TOWN)
VERSI MAT MIN...

As-salam

Adoi.. baru update dah sajikan korang dengan video merempit pulak... huhu. sowilah kalo ade yang tak suka. aku saje nak wat entri ni... agy pun aku kenal ngan Mat min ni. sowi gaklah kat amin aku wat entri pasal video dia ni tanpa keizinan. huhu... mat min ni. dia sekarang dah taubat kot.. tapi tak tau lah merempit agy ke tak.. coz setahu aku dia dengan dunia rempit memang tak dapat di pisahkan.

aku pun tak tahu apa yang bestnye dengan merempit ni... walaupape pun hope dia bahagia dengan dunia nya.

TATU(REMPIT HALAL)

Ok ni pulak rempit halal... huhu. aku terbabit dengan rempit halal ni. tapi kat video ni tak de abg aku lah. masa hari tentera dekat dataran hari tu,, abg aku ada buat persembahan. woo.. bangga tol dia.

korang tengok video and komen je lah ye... tapi aku lebih bangga dengan rempit halal ni. persembahan dorang menakjubkan tau..

March 14, 2011

SEGMEN: BEN ASHAARI SOAL CINTA

8 comments


1.LELAKI pilihan anda ?
-seorang lelaki yang jujur dan ikhlas terima diri ini. kuat pegangan agama dan boleh membimbing yna ke jalan NYA.
2.Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?
-tak perlu kot.. coz bila lelaki juz kai kemeja pun dah nampak seksi.. ikut pandangan masing2 jugaklah...

3.LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?
-ye.. sebelum memiliki cinta yna.. lelaki tu sanggup berkorban apa saja. tapi bila dah dapat yna di sia2kan. tu yang yna tak sukalah...

 
4.Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?
-tak suke tak suke... coz my mum hidup bermadu. dan yna tau rasa peritnya hidup berkongsi kasih ngan anak abah yang lain.

 
5.Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?
-apa yna akan lakukan? hum.. yna akan col perempuan tu dan tanya tol2. sama ada dia serius or tak ngan pasangan yna tu. kalo betul.. yna lepaskanlah pasangan yna tu untuk teman wanita dia tu.

 
6.LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?
-dua2.. zaman sekarang nak jumpa lelaki yang setia susah. susah sangat...perempuan pun sama. kena pandai pilih je..

 
7.SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??
-SETIA? bagi yna.. lelaki yang setia bila dia ambil berat pada yna. dan segala apa yang dia nak buat die akan beritahu yna. dan dia takkan segan2 mengaku yang yna ni pasangan dia.

 
8.Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?
-ya.. yna seorang yang kuat cemburu. yna cemburu bila dia berhubungan dengan bekas dia. tapi cemburu yang bertempat lah...



jatuh cinta lagi dengan BRUNO MARS!

4 comments

As-salam

BRUNO MARS nak datang malaysia...au au. sukanya. aku suka lagu die. first time aku dengar lagu ni mase baru bli fon akhir tahun lepas. dengar je terus jatuh cinta. tapi aku jatuh cinta kat lagu grenade je... pah tu bila dengar2 banyak kali baru lah aku jatuh cinta kat lagu just the way you are. rasanya ramai peminat bruno mars kat malaysia ni.. AKU BUKAN JATUH CINTA DEKAT MARS NI.. TAPI KAT LAGU DIA DAH..




Dibawah ni ada info pasal kedatangan si Mars ni ke malaysia...
sumber: MYMETRO
KEHEBATAN dan populariti penyanyi antarabangsa, Bruno Mars memang sukar dinafikan di kalangan peminat muzik pop dan R&B. Single nyanyiannya, Just The Way You Are mudah menang�kap minat pendengar hingga melonjak nama Mars sebagai penyanyi berbakat besar. Sepanjang empat tahun berkecimpung sebagai artis, Mars meraih pencapaian terbaik selepas menang Anugerah Persembahan Vokal Pop Lelaki Terbaik pada majlis Anugerah Grammy ke-53 yang berlangsung pada 13 Februari lalu.

Kejayaan sulung Mars di pentas acara berprestij itu memberi makna besar kerana menewaskan empat calon lain, Michael Buble mempertaruh�kan lagu Haven’t Met You Yet, Michael Jackson (This Is It), Adam Lambert (Whataya Want From Me) dan John Mayer (Half of My Heart). Sertai komuniti myMetro.Bagi peminat tempatan di sini yang mula meminati penyanyi kelahiran Honolulu, Hawaii ini, Mars atau nama sebenar, Peter Gene Hernandez, ada berita gembira kerana penyanyi itu akan berkunjung ke Kuala Lumpur pada 10 April nantiPersembahan ini dibawa Maxis dan dianjurkan Scenique Concerts & Events dikenali,
Bruno Mars Live In Malaysia. ia akan diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), jam 8 malam.

Kehadiran Mars ke sini bukan saja bertemu peminat dengan lebih dekat tetapi turut mempromosi album debutnya, Doo-Wops & Hooligans yang dipasarkan di Amerika Syarikat (AS) pada Oktober tahun lalu. Ini menjadi persembahan jelajah pertamanya di seluruh dunia bermula penghujung tahun lalu merangkumi AS dan Eropah. Bagi peminat Mars, albumnya yang diedarkan Warner Music Malaysia kini boleh dibeli di pasaran.

Kepada peminat tempatan, jangan lepaskan peluang berkongsi pengalaman berhibur bersama penyanyi terbaik antarabangsa ini. Sebarang maklumat lanjut dan jualan tiket bermula pada harga, RM122 (tempat duduk), RM150 (tempat duduk) dan RM256 (RockZone) boleh dibeli dengan menghubungi talian TICKETPRO, 03-7880 7999 atau melayari laman sesawang, www.ticketpro.com.my.







TSUNAMI: DI SEBALIK TABIR!

5 comments
As-salam

Selamt pagi korang. setelah beberapa hari dunia di kejutkan dengan tsunami yang melanda jepun baru hari ni aku nak menghapdate blog dengan cerita TSunami itu. ini pun dari saranan MYUNG DAE. aku juz copy dan paste di blog ni... sekadar pengkongsian sahaja.

RAHSIA DISEBALIK TSUNAMI DI JEPUN

-Tarikh yg berlaku adalah pada 11/3/2011 bersamaan 6 RabiulAkhir 1432 Hijah or 6/4/1432.
- So dengan tahun 1432 di pecahkan 1432.
- Jawapanya Juzuk ke 14 Quran.
- Dan bulan 4.

Rahsia angka tahun ini : Juzuk 14 Ayat Quran ke 4.

Rujuk di Quran.

1. Juzuk 14 bermula pada surah Al-Hijr, dan ayat ke 4 dari surah AL Hijir menyatakan
...
"Dan kami tidak membinasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang tetap baginya".
2. Rahsia seterusnya yang menunjukan Malapetaka ini akan berlaku di Jepun ialah dengan kedudukan Jepun dan Wilayah Sendai pada kedudukan geografi bg ( Jepun : Latitiude 36, Longtitude 138)

so dlm 1432, 14 dh di ketahui Juzuk Al Quran. maka yang di pecahkan 14 32 so di pecahkan lagi 32 ,so now secret no adalah 3.

di ambil pula lokasi latititude dan longitude.

3+6+1+3+8 = 21

so next 2+1 = 3

proved *. yg di maksudkan dengan no 3 adalah negara jepun.

Dan di dalam jepun jugak terdapat banyak wilayah.. maka wilayah yang akan di turunkan malapetaka itu ? Wilayah Sendai pada kedudukan geografi Latitiude 38'15 dan Longtitude 140'53

makan 3+8+1+5+1+4+0+5+3 = 30

so next 3+0 = 3.

*proved wilayah yang tuhan maksudkan dgn angka 3 adalah Wilayah Sendai di Jepun.

3. Rahsia seterusnya dengan tarikh 6. Masa yang di laporkan oleh Jabatan Metrologi Rusia.. gempa bumi berlaku pada masa 1446 waktu Jepun..

so 1+4+4+6 =15

so next 1+5 = 6

*proved 6 membawa maksud masa yang akan berlaku.

4. Dah yang seterusnya 1432 apabila di pecahkan 1432, kini di ambil pula angka 14 dan di pecahkan 14 , maka angka satu boleh di kelaskan sebagai permulaan hari. maksudnya di dalam Islam Jumaat adalah hari pertama dalam minggu itu. so angka satu memberi maksud malapetaka itu akan berlaku pada hari Jumaat.

5. Lihat.. betapa benarnya ayat al quran. segala yang di nyatakan tetap berlaku. walaupun suduh berabad kitab Quran di turunkan.

6. Walaupun zaman berubah sejauh mana sekalipun.. Al-Quran tetap bagi sepanjang zaman.

7. Di percayai banyak lagi rahsia yang masih tidak dapat di ketahui di dalam tarikh ini. namun sekadar ini pun telah membuatkan kita lihat dengan mata kita sendiri betapa mulia Al-Quran. dan segala yang di ungkapkan di dalamnya

8. Wallahhu alam.

Di persilakan untuk share. bg mengingati kite kembali tentang segala perkara yang terkandung di dalam Al-Quran adalah benar buat selamanya. mahupun di dunia atau pun akhirat.

March 13, 2011

buka hatimu

0 comments

ADA BERANI DIREVIEW?

0 comments

Aku minat direview oleh bro junko. nak tau nape? coz blog aku masih banyak kekurangan and masih perlukan komen2 dari yang pako ni. lagi pun dari segmen macam ni je kita dapat tau kekurangan blog kite ni. tol tak... ok bro. yna berani untuk di review. bukan yna tapi blog yna...
 blog bro junko ok and cantik ngan berlatarkan warna hijau... i like. and bro pun ok sporting!

Berat badan jadi halangan!

8 comments
As-salam

Selamat pagi semua. pagi2 bangun terus ngadap lattop. motif aku ngadap lattop? macam biasa ar... bukak blog. cek komen. pah tu on facebook..alhamdullillah. facebook dah ok dah tak bengong lagi. so aku on lah facebook. aku dah wat akaun baru... akaun lama wat aku serabut je. ngan orang yang tah sape2 je tu. pah tu yang jual minyak dagunye lagi. ngan laki orangnya lagi.. hah bek aku akaun baru yang tak serabut and aku tapis2 orang yang aku nak add. aku juz add mbe2 aku. pah tu blogger2. dag cukup. yang nak jual minyak aku tak layan...



ok... berbalik pada tajuk. kenapa berat badan jadi halangan?
  • bila berat naik badan pun jadi gemuk
  • bila dah gemuk keyakinan tu pun hilang
  • bila keyakinan hilang nak bergaul ngan orang luar pun malu
  • bila dah malu duk umah je lah semakin besarkan badan

bila telek2 balik pic yang aku tangkap semalam. ya ampun gemuxxx gila aku kan. gemuxx tahap gaban. dengan pipi yang tembam. ohhh mak i tak mau gemuk2 ni. nak kurus tapi 1 je. aku ni memang pemalas. sejak gila blog ni. badan aku semakin menggemuk-gemuk. kerjanya duduk je. langsung tak kuar peluh. nak bergaya jauh sekali. pakaian kebangsaan aku t-shirt+seluar jeans je. langsung tak de dress, kebaya or baju yang hokk cantik2 tu.

Bila ade gath aku nak join tapi berat badan jadi halangan. aku malu nak join sebab badan aku gemuk. aku teringin nak kurus. bukan kurus kering tapi kurus yang leh cari baju. korang tau tak aku diet mati2an tapi still gemuk and berat tak turun. orang kate kalo tak bersenam jangan harap nak kurus. tapi nak bersenam amacam mane? aku jage budak2 takkan aku nak tinggalkan budak2 pulakkan. nak beli ubat kurus wet tak de. income nuffnang pun ciput je...

March 12, 2011

Aku gila traffik!

0 comments

Kenapa aku gila trafik? coz aku nak juga naik macam blogger-blogger otai lain. trafik tu penting tuk menaikkan blog aku ni. biasanya aku nak naikkan trafik blog aku ni.. aku joinlah segmen2,, pah tu aku akan menjelajah blog and tinggalkan link blog untuk blogger lain singgah balik ke blog aku ni. join group2 kat facebook banyak membantu menaikkan trafik blog aku ni...



tensyen melampau!

4 comments
Photobucket

As-salam



Selamat malam. aku masih bernafaz dan dapat menghapdate blog usang aku ni. korang2 masih bernafaz tak? apalah yang aku melalut ni. sebenarnye aku tensyen melayan facebook yang dah naik gila tu. agaknya khabar angin yang mengatakan facebook akan di tutup betul kot. tah tiba2 hari ni leh heng pulak facebook tu. dah ar aku ni tak leh tensyen ti mulalah nak marah and pening2 pale ni.
Petang tadi oleh kerana den tak do keroja. den pun membuat kerja pat time... nak tau kerja ape??? ni haha... kerja den. masuk bilik. berangan depan cermin. touch up muka sikit. juz tambah bedak n celak dah cukup. pah tu apa lagi... melaram lah ngan pashmina. tah hape2 je aku buat gaya dengan pashmina didatangkan has dari egypt. pah tu edit2 pic. tah leh aku pun tak tau.. aku suka sangat edit gambo buat hitam putih...



inilah hasil edit dan tak edit... au au. tembamnye pipi. ni lah jugak hasil tak berdiet. kan dah gemuk. hah.. tengok2 kan dah cakap aku ni gemuk. tak mboh caye. kan... pic ke dua ni menampakkan pipi ku yang tembam gila...
aku ni suka berangan. nak jadi model berat terlebih.. tinggi cukup dah.. uhui tingginya cita2 ku.

 sambil2 tu jom layan lagu...

Pemain cinta!

0 comments
As-salam

PEMAIN CINTA

 Tak habis pikir ku jadinya

Kau bisa membuatku cinta padamu

Meskipun tlah berulang kali

Kau begitu asyik mendua

Sudah cukup saja, sikapi kegilaanmu

Sebelum sukmaku, kau cabik dan perih



Reff :

Wahai dirimu pemain cinta

Penikmat nafsu dunia

Walau dirimu begitu indah

Maaf kau tak pantas bagiku

Direlung kalbu yang terdalam

Getaran asmara masih tersisa

Memang dalam bermain cinta

Kadang kau terlihat sempurna

Eloknya parasmu rabunkan mata batinku

Ku harus berpaling meski kau memohon



Bridge :

Apa yang kau dambakan

Dalam duniamu yang sungguh palsu

Terpikirkah olehmu

Untuk dapatkan cinta yang sejati

myung dae blog!

0 comments
As-salam



Selamat malam. malam ni aku akan pomot blog EN.MYUNG DAE. malam tadi aku dah pmot blog pujaan hati. malam ni giliran myung dae pulak. dah janji kena tunaikan. betul tak?? aku gak dah masukkan myung dalam bloglist bbff(best blog friend forever).

sebab korang kena g blog myung dae ni:
  • blog dia berwarna hijau.
  • myung wat header. untung2 korang akan dapat header free...
  • myung dae sebaya aku.
  • blog myung jugak best.. entri2 dia aku boleh bace.
  • rugi lah kalo korang tak g coz blog myung tu blog anak artis.
  • tapi aku masih lum tahu anak artis mane..huhu.
  • follower myung pun ramai tau coz myung rajin buat segmen.
  • nak tempah header pun boleh...
so ape agy.. g lah blog myung ea...

masak lemak tempoyak ikan haruan!

9 comments
As-salam

Selamat petang semua. tuan tuan puan puan hari ni aku akan mengajar korang cara2 masak lemak tempoyak ikan haruan. simple dan boleh tahan. haha... adoiii aku ni suke lah jual kerepek. ok... macam ni,, semalam abang aku g mancing and bawak balik ikan haruan ni. seekor je tapi beso. and memandangkan wife die kerja jadi aku merangkap tukang masak kat rumah ni,, aku pun memulakan tugasan aku.

Menjelajah di google mencari resepi. dan aku tersesat di MY RESEPI dan aku pun mencari lah resepi LEMAK TEMPOYAK IKAN HARUAN bikinan PAKCIK MAT GEBU. dan aku tak sangka berjaya jugak aku buat walaupun ade yang kurang coz aku tak de belimbing buluh.



RESEPI MASAK LEMAK TEMPOYAK HARUAN CARA AKU!
  1. 1 ekor ikan haruan saiz besar
  2. kunyit ikut suka aku letak banyak ckit
  3. 15batang cili padi yang warna merah
  4. 1biji santan
  5. 3batang halia
  6. tempoyak

  • ikan haruan aku goreng je. ikut cara mak aku. tak de masa pulak aku nak bako2 ni.
  • tumbuk kunyit and cili bukan pakai penumbuk tapi pakai lesung batu.
  • pah tu masukkan tempoyak.
  • serai di titik je.
  • and semua dah siap. baru lah masak.
  • masukkan minyak jangan banyak2 sangat kolestrol tinggi.
  • periuk dah panas, masukkan bahan2 yang di tumbuk. pahtu santan cair di ikuti santan pekat dan serai.
  • pahtu kalo kurang kuah tambah lagi airnya. dan masukkan lah bahan perasa garam, gula dan ajinomoto.
  • tunggu mendidih masukkan ikan yang dah di goreng tadi. biarkan api kecik. pah didih jangan sampai pecah lemak. matikan api...

March 11, 2011

NiQ AFNAN BLOG!

8 comments

DARI KERANA MATA... YANG TAK PUNYAI KUASA...!
OHHH AKU TERGODA...AKU TERGODA TERKECEWA...!
(sila abaikan)
As-salam



Selamat malam dan salam sejahtera aku ucapkan pada pembaca dan follower blog usang aku ini. malam ni aku nak pomot blog PUJAAN HATI aku ni. tah tak tau.. sejak termimpi2kan niq ni. aku terus suka and admire kat niq... wah2 betapa gatalnya aku ni kan..ok malam ni aku nak pomot blog niq. and aku dah mintak izin nak pomot blog niq ni.

  ade macam2 kat blog pertama ni. ade info, tutorial, info semasa, software, movie and hiburan. huhu.. walaupun aku tak kerap kunjungi blog niq tapi aku rajin geledah blog dia.. huhu. korang perlukan info? g je kat blog niq ni.. macam2 ada. info terkini yang niq dah hupdate kat blognya. ape lagi kalo bukan pasal tsunami. fuhh tekun tol aku menengok video tsunami tu...

jom2.. pi blog niq..

Tutorial Cinta DENGAN SUAMI ORANG!

13 comments
As-salam

TUTORIAL BERCINTA DENGAN SUAMI ORANG!
motiff??? adoii tajuk nak gempak. tapi ni lah yang aku nak kongsikan dengan korang. sebelum tu,, selamat pagi aku ucapkan pada korang semua. terima kasih sebab sudi blog usang aku ni. hope korang tak pandang lain kat aku ye.. ni semua pengalaman yang aku dapat setelah berkali2 tertipu dek lelaki hidung belang yang mengaku bujang! aku benci lelaki macam tu.

TIPS BERCINTA DENGAN SUAMI ORANG:

Bersedialah untuk
- berkongsi kasih.
ye ar sekali laki tu ade anak ramai.. sah2 lah dia akan bagikan kasih sayang dia kat isteri pah tu anak2 and last sekali baru korang akan dapat kasih sayang yang sikit tu.
-di maki hamun.
ni part yang best. mesti korang akan di maki hamun. macam2 kata2 hinaan yang akan korang dengar.
-kena serang.
ni dah pasti.. korang ti akan di serang oleh wife die. and lebih tteruk bila korang akan dapat hadiah bermakna yak ni penampooo!
-mendapat gelaran
bukan gelaran datin or puan seri. tapi gelaran perempuan simpanan. perempuan sial, sundal. perempuan gatal and banyak lagi gelaran tu semua.

ok dah baca? haha fikir2kan lah bila nak bercinta ngan suami orang ni.. macam2 dugaannya. lagi pun kan ramai lagi laki bujang wat pe nak bercinta ngan hak orang ni. macam aku.. aku takkan sesekali ambik hak orang ni. sebab aku sedar sape aku. tapi biase ar tak semua orang sempurna. shabae laha ku ucapkan pade sape2 yang dah berjaya bercinta n menikah ngan suami orang tu... tak ramai yang berjaya tau.

lagi pun... myb hari ni korang berjaya merampas suami orang tu. tapi 1 hari ti perkara tu akan berbalik pade korang jugak. bila lelaki berjaya menikah dua. tak mustahil laki tu akan tambah lagi untuk yang ke 3 dan ke empat. lebih teruk korang akan di gantung tak bertali. fikir fikirkan lah.. sebab dan akibatnya...



Cinta terlarang!

0 comments
As-salam

Selamat malam korang. alhamdullillah aku masih lagi bernafaz dan mampu tuk menghadap lattop dan menghapdet blog jiwang+usang aku ni. semalam 1 hari aku tak on9. korang rindu aku tak??? mesti tak rindu kan. ye ar aku ni sape.. dah tak mau sedih2. selama tak on9 ni,, aku banyak habiskan mase dengan berangan yang tah hape2 tu.. pah tu cari point2 tuk selitkan kat novel aku yang masih terbengkalai akibat aku terlalu bz ngan fb. aku pasang target nak siapkan dalam mase 3 bulan.. korang rase mampu ke???

Adoiii tu aku pun tak tahu. tapi kalo aku tol2 nak buat mesti akan siap punya kan.. dah tu jugak yang aku mahukan. jadi penulis novel..!

aku nak wat cerita cinta terlarang...ok tak... tak mo cite banyak2. ti dah jadi aku share kat korang semua... meh layan lagu cinta terlarang!


March 8, 2011

Cinta terakhir...

5 comments
 
AIMAN-CINTA TERAKHIR

lagu ni PUJAAN HATI yang bagi.. huhu. wah2 terus wat entri..lagi 1 aku terus g kat 4shared. terus download arkan.. mlm ni aku nak dengar lagu ni 100 kali lah wei... shiok habis.. shoik kat PUJAAN HATI Ketat2 ar...

Kesan tidur lewat!

3 comments
As-salam

Selamat malam semua pembaca blog usang+jiwang aku ni. malam ni aku nak berkongsi sesutu pada korang. dari tajuk myb korang dah dapat agak. aku tulis entri ni pun di sebabkan semalam aku tidur tak tidur sampai ke pagi. dan apabila jam menunjukkan ke 4:00pagi barulah mata ini mahu tutup. semua ni terjadi di sebabkan aku terlalu gila menulis. aku mengadap lattop.. aku berkarya sebentar di entri ini... dan melayan seseorang sehingga aku tak sedar yang aku ni dah terlalu jauh terlajak. sehinggakan aku sekadar dapat tidur 2jam saja. tidur kul 4:00 pagi bangun kul 6:00pagi. dulu waktu sekolah aku rajin tido lewat and pernah tido 1 jam je dalam 1 hari tu...



TIDUR LEWAT PUNCA:
  • GEMUK
- bila dah tidur lewat. tengah2 malam tu mesti korang mencari kudapan yang sedap. kebiasaannya korang mesti akan makan megi or keropok or apa2 aja yang menggemukkan. dan aku pulak malam tadi dah tidur lewat apa lagi megi lah jadi santapan perut  aku ni.
  • TAK CUKUP TIDUR
- ni dah pasti. dah korang tidur lewat. mestilah korang tak cukup tidur dan mulalah mulut tu nak menguap lagi dan lagi.
  • TAK CERGAS
- badan pun jadi tak cergas. jalan pun lembik je. nak wat tu ini dah jadi hal...ni semua sebab tidur lewat.
  • KURANG TUMPUAN APABILA BELAJAR
-bagi pelajar sekolah atau u,, tidur lewat malam dah jadi kebiasaan. dengan alasan buat kerja sekolah atau buat assignment tu semua dah jadi tiket tuk mereka tidur lewat. padahal sambil buat kerja@assignment mereka akan layan mesej tak pun muka buku and blog. kesannya... bila di kelas atau dewan kuliah mereka akan kurang tumpuan. bila result kua jangan merungut pulak. dah sape suh tido lewat and tak tumpu pelajaran kat kelas.
  • CEPAT MARAH
- ni dah pasti berlaku. and aku jugak alaminya. mood tu akan berubah bila tak cukup tidur dan tidur pula lewat. mula lah nak marah2,, muka sentiasa berkerut je sebabnya? sendri mahu ingatlah..

p/s: ok pesanan dari aku... baik korang jangan tido lewat. tak baik tuk kesehatan dan jugak muka korang. mata korang akan berubah look like panda. and dahi tu akan keluar garis2. yang membuatkan korang nampak tua...


MYUNG Bagi header free lah..

2 comments
As-salam

Selamat maghrib korang. nape terkejut ye... huhu aku dah tukar templet baru lah...biase ar aku ni mood selalu berubah-ubah. sesiapa yang rajin g blog aku mesti perasan templet blog aku akan berubah dari mase ke semase. macam sekarang. selalu aku akan ubah header... templet and tah ape2 je aku nak ubah. and sekarang pah dah ubah tamplet baru.. aku nak ubah header pulak. kali ni aku tak nak buat ubah suai sendri tapi aku nak suruh myung dae si anak artis ni yang buatkan untuk aku..

Apa macam? ok tak.. header dia pun ok je.. menaarik. i like....!kalo korang nak pun jom ar... tapi ade syarat. baise ar... nk barang free kne lah ade syarat... meh cni...

CARA NAK DAPAT :


 
 
(sila klik gambor tok dapatkan header percuma)
 

  •  - Follow dan like lah blog ni , nanti lain kali boleh dapat lagi header free. Hehe. 
  • - Buat entry bertajuk " Header Percuma Myung Dae ".
  • - Letak sekali gambar kat atas tu. Jangan lupe link kan ke comment.
  • - Beritahu kenapa suke dengan blog ni
  • - Tag kan kepada tiga orang rakan, dan mereka harus tahu mereka ditag.

 
BAGI MAKLUMAT NI :


 

  • Nama :
  • Link blog :
  • Warna ape :
  • Nak letak ape :
  • Size ape :
  • Transparent atau tak :

sebagai memenuhi syaratnya.. aku nak tag

March 7, 2011

Ohh tidak! blog ku bukan blog cinta!

8 comments
Salam

Selamat malam korang korang korang!
malam yang indah.. dengan ketiadaan air di kemterendak ini. sekali lagi aku mandi sekali saje untuk hari ni. motiff... ?  aku tak nak membazir air.. aduii pengotor tol ar anak EN. warnoor ni. haha.. sesekali bukan selalu. dah tukar cite... macam ni. aku tak sangka ade yang menggelarkan blog aku blog jiwang. aduiii mintak maaff encik. blog ni bukan blog jiwang. tapi bulan ni bulan jiwang tuk tuan blog ni ye...

Tuan blog ni terasa ingin di cintai dan mencintai.. tu yang tuan blog ni merepek merapu meraban tah hape2 tu. setiap manusia teringin tuk di cintai. aku jugak macam tu.. teringin sangat. setelah bertahun2 mengsingle kan diri. aku masih lum jumpa lelaki yang bisa memenuhkan ruangan hati aku ni. yang aku jumpa semuanya milik orang... ohhhh cinta kemana kau menghilangkan diri. aku yang mencari...

Hah! tengok kan dah melalut lagi... ok macam ni. yna nak tukar url blog baru. pah tu yna nak tukar segalanya yang berada di blog yna ni. biar orang takgelar blog ni blog jiwang lagi... lagi dan lagi...

review: REMAJA BOROI

2 comments

As-salam



Selamat pagi.. pagi yang selamat. sasaran ku tak capai target doh.. pagi ni dengan sabar barulah aku dapat capai sasaran aku yang semalam yakni 300 follower. and follower aku yang ke 300 ni susah+senang untuk aku jejaki. dia meninggalkan tapak kaki di shoutbox. tapi aku tak pat nak jejak dia semula. aku siap post kat SAHABAT BLOGGER tuk menjaki encik poroi ni. dan dengan kecerdikan mindaku yang tak seberapa ni. aku pun mencari di senarai SAHABAT BLOGGER. and aku menjumpainya juga...
(pic ni aku rembat dari f.b)

name: MUHAMMAD ISHAK BIN ABDUL SUKUR
name ala2 manje: ROROI
umur: 22TAHUN
asal: ARAU PERLIS
tambah ilmu di: UTM SKUDAI
status: DAH BERPUNYA WOO...

ok.. komen aku pasai blog ROROI NI. ummm blog dia simple je. tak banyak widget yang bukan2 tu... cara penulisan yang mudah aku nak faham. kalo korang tak faham hade haku kesah???... di setiap entri ade pic. dan kat blog dia anda di larang

 
bagus na... aku pun tak suka lah rokok2 ni... ok sekian saja.
p/s: thanz follow blog usang ku and jadi follower ke 300 blog usang ni...

pujaan hati

17 comments
As-salam

Mood: JIWANG
ok kembali kepada url blog. hari ni aku nak bercerita pasal pujaaan hati aku ni. aku tak lah memuja dia gila2. tapi aku minat kat dia. macam aku minat kat mamat2 zaman sekolah dulu. 1 sifat aku yang tak pat di sorokkan. aku sangat suka shok sendiri. kali ni aku minat dekat seorang blogger ni. dalam malu tak malu kelmarin aku mimpikan dia. au au... shoknya kalo mimpi tu jadi kenyataankan.

Mimpi ketemu dengan blogger tu. dalam dunia realitinya aku lum pernah jumpa dengan dia. tapi leh termimpi2 pulakkan. tak silap aku,, malam sebelum mimpi tu aku duk usha2 blog dia. aku menjelajah blog dan fb dia. tup2 mlm leh mimpi pulak...tak pe biarkan aku shok sendrian ye. and mlm tadi aku dengan tak malunya mengaku kat blogger tu yang aku minat kat dia. and dia pulak dengan senang hati berkata:
" TAK APA. TAK KESAH" lebih kurang cam nilah ayat blogger tu.

Aku dah lupalah ayat dia malam tadi. di sini aku nak tekankan. aku sekadar shok sendri. dan tak salahkan aku meminati dia.aku meminati bukan aku membenci..pade dia. maaflah yan juz meminati. yna tau awak dah ade gf.. yna tak kan kacau awak. tapi yna minat awak je... huhu...



March 6, 2011

pengakuan terbuka: I'M SORRY

9 comments
As-salam

I'M SORRY

emak masak kari itik goyang kaki.... sambungannye tak ingat.. lagi haha.dah dah.. aku ni suka sangat jual kerepek tau. macam ni. aku buat pengakuan terbuka di khalyak blogger..aku nak mintak maaff dengan kawan2 aku yang telah aku salah anggap tu. ingat tak tak ENTRI NI aku melahirkan kekecewaanku. tapi la ni aku baru tau yang aku dah salah anggap. aku terlalu cepat menghukum mereka tanpa usul periksa. now aku patut mintak maaf dekat mereka.

mereka sahabat yang baik. and mereka tak memilih sahabat. mereka terima aku. dan mereka tak kesah aku ni sapa. sekali lagi aku nak mintak maaff na.ni aku nak kenalkan bff aku ni ye. dalam ramai2 ni NAB je ade blog yang lain lum ade agy...huhu ok u oll sekali lagi gue mintak ampun dan maaff....

CIK EMA
CIK NAS


CIK NAB

CIK BIB
CIK ILA
CIK SYUD

sane sini HEART BEAT!

6 comments
As-salam

Selamat good morning semua orang2 di malaysia, brunei dan singapore. mesti tertanya2 nape aku tak letak indonesia??? jawapannya ti THE GARANG marah pulak. dia anti dengan negara itu. ok berbalik kepada tajuk di atas. myb ramai yang tau pe tu HEART BEAT. tapi le ni aku tetap jugak nak kenalkan and nak pomot benda alah ni. aku join tak sampai sebulan. tapi lebih awal dari CIK EPAL.  cik epal yang baru pasang tu dah pomot pun HEART BEAT ni tapi aku ni. masih tak pomot2 lagi.

Ok hari ini dengan bangga dan mengengadanya aku akan mempomot HEART BEAT ni kepada you oll yang tak tau atau yang dah tahu... kalo dah tahu pun you oll buat2 tak tau je lah. cian aku tengah semangat ni...hahha...sebenarnya lama dah aku pandang HEART BEAT ni. tapi tak berani nak pasang takut mengganggu ENCIK NUFFNANG ku ni.tapi setelah menjelajah ke 1 blog ke 1 blog akhirnya aku yakin tok join HEART BEAT ni.

1. klik banner ni and ti u oll akan terus ke HEART BEAT.





2. pah tu u oll sila lah tengok pic ni dan ikut langkah2nya ya...tengok tol2.


3.klik kat CREATE ACCOUNT pah tu u oll isi lah apa2 yang patut.

4.pah tu masukkan PASSWORD EMAIL ADDRESS pahtu tick I AGREE pah tu CONTINUE

 5.klik JOIN HB !AFFILIATE



6. klik ONLINEAPPLICATION pah tu isi lah ye...



 
7. pah tu jangan lupa pulak isi cara pembayaran ni...


8. nak dapat kan code tuk letak kat side bar or kat mane2 je lah yang korang suka korang leh g ke MY HB! AFFILIATE...pah tu ikut seperti cara2 di bawah yer...






sekian saja tutorial dari aku... hahaa... jangan lupa dah g blog usang aku ni. sila lah klik ye HB aku ni...